Natalija Turudić, najmlađi učesnik festivala na poklon dobila violinu

Od strane Ozon
0 komentar

Natalija Turudić drugi put učestvuje na takmičenju koje organizuje Romski kulturni centar. Prošle godine u Deronjima pokazala je zavidne rezultate a ove godine u Novom Kneževcu, Natalija Turudić je otvorila manifestaciju kao najmladji učesnik i zasluženo na poklon dobila violinu.

Na manifestaciji ,,Međunarodni dan muzike-dan romske muzike“, koji se održao u Muzičkoj školi u Novom Kneževcu u organizaciji „Romskog kulturnog centra Pančevo“ iz Pančeva, Jovan Fan, učenik sedmog razreda Osnovne škole ,,Miloš Crnjanski,, u Žablju i učenik petog razreda niže Muzičke škole ,,Isidor Bajić,, u Novom Sadu u klasi profesorke Mirjane Hajduković Davidović osvojio je prvo mesto i na poklon dobio violinu.

Nakon obraćanja publici mladi Jovan se zahvalio na poklonu i violinu poklonio Nataliji Turudić iz Sremske Mitrovice.

Jovan koji je dobio violinu – Violina 1/2 Music master, koju mogu da koriste samo učenici koji pohadjaju prvi razred, Nataliji će dobro doći za dalji stepen njenog obrazovanja u okviru muzičkog obrazovanja. Ona je ovu violinu dobila kao najmladji učesnik manifestacije.

Ovim gestom mladi Jovan je oduševio publiku kao i malu Nataliju.

Tekst je objavljen u sklopu projekta „Adava o Roma – To smo mi romi“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i