Naselje KPD: Rešavanje problema kanalizacije u Šišatovačkoj ulici

Od strane Ozon
0 komentar

U saradnji sa „Gradskim stanovanjem“, JKP „Vodovod“ radi na rešavanju problema koji stanovnici u Šišatovačkoj ulici u Sremskoj Mitrovici imaju sa odvođenjem otpadnih voda. Radi se kompletna rekonstrukcija šahta i dela oštećenog cevovoda kako bi upotreba kanalizacije bila funkcionalna u smislu efikasnijeg kanalisanja otpadnih voda. Radove finansiraju stanari zgrade i„Gradsko stanovanje“ DOO Sremska Mitrovica. Predračunska vrednost posla je oko 200 000 dinara.

Kanalizaciona mreža u naselju KP Dom izgrađena je pre oko pola veka. S vremenom je na pojedinim delovima kanalizacione mreže dolazilo do oštećenja koja su za posledicu imala česta zagušenja. U ovom slučaju, reč je o havarisanju cevne mreže i instalacija, zbog čega su u poslednje vreme bile sve češće intervencije na odgušenju. Usled urušenog šahta i nedostajućeg dela cevovoda otpadne vode nisu adekvatno kanalisane. 

U cilju rešavanja ovog problema radnici JKP „Vodovod“ rade rekonstrukciju dela kanalizacione mreže, koja podrazumeva izgradnju novog šahta i ugradnju nove cevi sa adekvatnom revizijom za kontrolu odvođenja otpadnih voda. To bi na jedan duži rok trebalo da kanalizacionu mrežu u ovom delu naselja dovede u funkcionalno stanje.

„U ovom slučaju, reč je o havarisanju cevne mreže i instalacija, zbog neravnomernog sleganja kanalizacione mreže, što je uzrokovalo eroziju i česta odgušenja. Na zahtev „Gradskog stanovanja” pristupili smo rekonstrukciji tog havarisanog dela” rekao je u izjavi za medije Stevica Dragojlović, izvršni direktor za tehničke poslove JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica.

Miloš Kovač, direktor „Gradskog stanovanja” je ovom prilikom rekao da se sekundarni vod kanalizacije u toj stambenoj jedinici radi posle dugog niza godina. „Ovde su bile česte intervencije, jer su se otpadne vode vraćale u stambenu zajednicu. U saradnji sa „Vodovodom” sada to rešavamo, a sličan problem će u narednom periodu biti rešen u još dve stambene zajednice u ovom naselju“, najavio je Kovač.

Možda Vam se svidi i