Najveći sportski događaj na svetu

Od strane Ozon
0 komentar

ŠOSO „Radivoj Popović“ iz Sremske Mitrovice je bila domaćin 15. republičkog takmičenja u sportu za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koje je održano na Atletskom stadionu u petak 20. maja. Učestvovalo je 142 dece iz 15 gradova.


– Takmičenje je na republičkom nivou i podrazumeva sportska takmičenja. Moto našeg događaja je da bi druženje trebalo da bude važnije od pobede, izjavio je direktor ŠOSO „Radivoj Popović“ Negovan Nikolić.
Gosti su pohvalili organizaciju takmičenja u Sremskoj Mitrovici, a neki od njih su poveli i podršku.


– Nemamo mnogo učenika, ali je ovo prilika da se oni druže s decom iz drugih gradova, da razmene iskustva i odmere snage. Tokom čitave godine se spremaju i žive za ovaj dan. Raduju se i njihove porodice i drugari.

Doveli smo navijače da bodre učenike, rekla je Dušica Cokić profesorka fizičkog vaspitanja iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan“ iz Bora.
Cilj ovakvih događaja je da se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom podstaknu na aktivnosti koje im olakšavaju život u društvenoj zajednici. Grad Sremska Mitrovica je pružio podršku ovom događaju kojem su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, a zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport Zoran Miščević je deci poželeo uspeh i dobro raspoloženje, kako bi svi zajedno poslali pravu sportsku i pozitivnu energiju iz Sremske Mitrovice u svet.

Možda Vam se svidi i