Mitrovački bend na 22. Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu

Od strane Ozon
0 komentar

Ovogodišnji 22. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od četvrtka 25. avgusta do subote 27. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Festival ove godine nosi slogan “Nađimo se u Gradiću!” i zvanično će biti otvoren povorkom i spektaklom “Les Poupées géantes” – Velike lutke, jednog od vodećih evropskih teatara, Francuskog teatra Transe Express.

Povorka će početi kratkim performansom u četvrtak 25. avgusta u 19:30 na Bulevaru Mihajla Pupina ispred Banovine. Putanju će nastaviti duž bulevara, preko Varadinskog mosta do Beogradske ulice u Gradiću, gde će ispred Beogradske kapije biti izvedena završnica spektakla.

Punktove na kojima će se održati program ovogodišnjeg Gradić festa čine bina ispred Beogradske kapije, bina na Rampinom putu, Štrosmajerova i Beogradska ulica i Gradić bioskop.

Osim muzičkog programa publika će u sklopu Gradić bioskopa u petak i subotu od 21 čas imati priliku da pogleda kratkometražne filmove iz selekcija sa Festivala Filmskih autorki i Filmskog Fronta.

Na Festivalu uličnih svirača ove godine će nastupiti i muzička grupa „Lost Professors“ iz Sremske Mitrovice. Nastup grupe „Lost Professors“ na Petrovaradinu počinje u 22 časa u subotu, 27. avgusta.

Inače, Lost Professors je osnovan 2010. godine u Sremskoj Mitrovici. U početku bend je delovao kao duo, a 2011. godine bend prerasta u kvartet.

Godine 2012. učestvuju na sedmom po redu Jazz & amp; Blues festivalu u Sremskoj Mitrovici i na Festivalu Uličnih Svirača u Novom Sadu, kao pobednički bend sa raspisanog konkursa. Nakon uspešnog autorskog koncerta 2012. godine, bend prestaje sa radom i ponovo se okuplja krajem 2014. godine.

Možda Vam se svidi i