Lepa strana fudbala. Druženje za pamćenje deci sa Kosova i Metohije!

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremsku Mitrovicu stigla su deca sa Kosova i Metohije kojima su Fudbalski klub “Sirmium” i Sportski savez Sremske Mitrovice pritedili nezaboravan doživljaj i druženje za pamćenje. Fudbalski klub „Sirmijum” Grad Sremska Mitrovica i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica domaćini su deci sa Kosova, dečacima iz okoline Gračanice koji borave u poseti Sremskoj Mitrovici.

Deca sa Kosova i Metohije, vikend će provesti u Sremskoj Mitrovici. Za danas je organizovan fudbalski turnir na terenima Osnovne škole “Jovan Popović”.

Tokom subote i nedelje odigraće više fudbalskih utakmica na terenu Osnovne škole „Jovan Popović” protiv svojih vršnjaka iz Fudbalskog kluba „Sirmijum”.

Nemanja Crnić je izrazio nadu da će deca, gosti, uživati u uslovima koje inače nemaju u svojoj zajednici. Na teritoriji Kosova, nemaju punu slobodu, ni mogućnosti da se bave sportom na način na koji to mogu da se bave deca Sremske Mitrovice. Srećni smo zato što možemo da ih ugostimo, nadamo se da će ovde pobediti osmesi druženje i prijateljstvo, a da će rezultati i golovi biti u drugom planu. Deca uvek igraju do kraja i punim srcem”.

Škola fudbala „Zmajevi” Fudbalskog kluba „Polet” broji oko 100 članova, a na put je krenulo četrdeset i petoro dece uzrasnih kategorija pioniri i petlići, pretežno su 2014. godište dvojica dečaka su 2015, s ima ih i 2009. godište.

Fudbaleri mlađih kategorija su deca iz različitih mesta na centralnom Kosovu i Metohiji, uglavnom su deca iz mesta gde FK „Polet” radi, odnosno gde treniraju, to je Laplje Selo ali ima ih iz okolnih mesta kao što su Preoce, Donja Gušterica i Ugljare.

Nenad Petković predstavlja Školu fudbala „Zmajevi” Fudbalskog kluba „Polet” i kaže: „Izuzetno nam je drago što smo gosti u Sremskoj Mitrovici, pre svega bih želeo da se zahvalim Uči na gostoprimstvu, Gradu Sremskoj Mitrovici, nadam se da će i oni doći kod nas na Kosovo i biti naši gosti. Deca su presrećna, raduju se utakmicama i nadam se da ćemo i ubuduće organizovati ovakve događaje. Mi smo tu do nedelje uveče ali postoji mogućnost, pošto smo dobili poziv da idemo u Nacionalnu kuću fudbala u Staroj Pazovi, ako budu mogli zbog UEFA propisa, kovid mera da nas prime, onda ćemo ostati u nedelju i biti gosti i dalje. Deci je ovo izuzetno važno, dragoceno zato što deca nemaju priliku na Kosovu i Metohiji da se ovako igraju sa svojim vršnjacima, drugarima. Izuzetno je važan događaj kada organizujemo ovako nešto i kada imamo priliku da povedemo veliki broj naših članova.”

Sutra tokom prepodneva planirane su još dve utakmice, planiran je obilazak grada, druženje sa svojim vršnjacima iz Sremske Mitrovice i naravno, zajedničko slikanje za uspomenu na boravak koji sigurno ostaje u sećanju za ceo život.

Možda Vam se svidi i