Mitrovčani NAJBOLJI na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći! U sve tri kategorije osvojili medalje

Od strane Ozon
0 komentar

Svetski dan prve pomoći. Ekipe podmlatka i omladine Crvenog krsta Sremska Mitrovica u Novom Sadu na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Ekipa prve pomoći Crvenog krsta Sremska Mitrovica:
Podmladak ZLATO
Omladina SREBRO
Realistički prikaz povreda i stanja BRONZA!
Ovim plasmanom direktno su se plasirali na državno takmičenje Crvenog krsta Srbije, koje će se održati krajem septembra u Beogradu.

Širenje znanja i veština iz oblasti prve pomoći predstavlja zapravo širenje kolektivne bezbednosti. Razvijanje veština, ali i osećaja odgovornosti, kada je u pitanju pružanje prve pomoći, je ključno uključiti već u ranom detinjstvu. Ovogodišnja manifestacija i sam tok takmičenja, sjajna su prilika za komunikaciju sa građanima koji imaju mogućnost da na takmičarskim poligonima prepoznaju i shvate ulogu Crvenog krsta koji vrši obuku građana i volontera Crvenog krsta u pružanju prve pomoći, a isto tako zauzima i bitnu ulogu u angažovanju ekipa prve pomoći u obezbeđenju javnih skupova, sportskih manifestacija i drugih okupljanja.

Svetski dan prve pomoći obeležava se druge subote u mesecu septembru. Na ovaj dan organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju koliko je važno poznavanje prve pomoći za svakog pojedinca i za društvenu zajednicu.

Možda Vam se svidi i