Meso od svinjskog vrata sa kostima moći će da se prodaje za maksimum 595 dinara, koliko će koštati i svinjska slabina sa kostima, meso od buta, već od petka, 15. jula, koštati najviše 709 dinara a plećke 699 dinara.

Ograničena je i proizvođačka cena svinjetine.

Vlada je, izmenom postojeće uredbe, ograničila cene svinjskog mesa u maloprodaji. Ovim propisom se takođe ograničava i marža na sve vrste svinjskog mesa, kao i na piletinu, na maksimalno – 10 odsto.

„Maksimalna maloprodajna cena za svinjski but bez kostiju ne sme prelaziti 709 dinara po kilogramu, a maksimalna proizvođačka cena ne sme prelaziti 585,95 dinara po kilogramu“, stoji u Uredbi koju je objavio Službeni glasnik, što znači da na snagu stupa sutra, 15. jula.

 Vlada je propisala i maksimalne cene za svinjsku plećku, vrat i slabinu. Maksimalna maloprodajna cena za svinjsku plećku bez kostiju ne sme da prelazi 699 dinara po kilogramu, a maksimalna proizvođačka cena ne sme da prelazi 577,69 dinara po kilogramu. Kada je reč o svinjskom vratu sa kostima, njegova maksimalna cena ne sme da prelazi 595 dinara po kilogramu, a maksimalna proizvođačka cena ne sme da prelazi 491,73 dinara po kilogramu. 

Maksimalna maloprodajna cena za svinjsku slabinu sa kostima ne sme da prelazi 595,00 dinara po kilogramu, a maksimalna proizvođačka cena ne sme da prelazi 491,73 dinara po kilogramu. Ograničene su i marže za sve vrste piletine i svinjetine na 10 odsto. 

„Marža obračunata na neto fakturnu cenu svih vrsta svežeg pilećeg mesa, umanjenu za rabate i popuste od strane dobavljača, iznosi maksimalno 10 odsto“, stoji u Uredbi. Isto važi i za sve vrste svinjskog mesa.

Možda Vam se svidi i