Projekat odlaganja kućnog otpada, odnosno njegove separacije, u punom jeku. Cilj projekta je povećanje stope recikliranja u četiri regionalna centra za upravljanje otpadom u Srbiji, na 15% u naredne dve godine. 30. maja na centralnom Trgu u Sremskoj Mitrovici zvanično počinje realizacija Projekta razdvajanja kućnog otpada – IZDVAJAMO.

Projekat se sprovodi u ukupno sedamnaest gradova i opština u Srbiji, a realizuje ga Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije uz pomoć Evropske unije i Vlade Kraljevine Švedske.

Partneri na projektu su: JKP “Komunalije”, Regionalna deponija Srem-Mačva i Grad Sremska Mitrovica.

Papir, plastika, metal i staklo sada imaju svoje mesto.

Projektom separacije kućnog otpada Sremska Mitrovica će poboljšati svoj sistem upravljanja otpadom. Investicija Evropske unije u Sremskoj Mitrovici obezbedila je:

-2 odvojena vozila za prikupljanje otpada;

-7.521 plava kanta za pojedinačna kućanstva za odvajanje recikliranog otpada;

-133 spremnika (plava boja) za papir, plastiku i metal;

-112 spremnika (žuta boja) za prikupljanje stakla.

Zelena nedelja se realizuje u okviru Projekta. U isto vreme, s početkom Evropske zelene nedelje, 30. maja na centralnom Trgu u Sremskoj Mitrovici zvanično počinje realizacija Projekta razdvajanja kućnog otpada – IZDVAJAMO.

Građani Sremske Mitrovic upoznaće se sa projektom i njegovim značajem uz prigodan program i zabavu koju će pružiti najmlađi stanovnici Sremske Mitrovice u saradnji sa JKP “Komunalije”.

Možda Vam se svidi i