Izmenjeno radno vreme kovid ambulanti

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA – Zbog pogoršane epidemiološke situacije sa virusom Kovid 19, većina Kovid ambulanti u Sremu izmenila je radno vreme. Zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim tegobama koji se javljaju u ambulante, radno vreme kovid ambulanti je produženo a organizovan je i smenski rad.

Posle nešto blaže slike pandemije, koja je trajala nekoliko meseci, poslednjih dana došlo je do povećanja broja obolelih i u Sremu. Povećan broj pacijenata zabeležen je u svim sremskim Kovid ambulantama.

Radno vreme Kovid ambulante izmenjeno je u Sremskoj Mitrovici u kojoj je zabeležen najveći broj obolelih pacijenata. Rad je organizovan u dve smene a po smeni radi jedan lekar i jedna sestra. Radno vreme je od 7 do 20 časova. Virus, kažu nadležni ima veliku zaraznost, brzo se prenosi, ali, za sada, bez većih posledica. Porastom broja zaraženih ponovo se aktuelizuje vakcinacija. Kao i do sada, nadležni apeluju na građane da se vakcinišu a trenutno je dostupna i četvrta doza vakcine. Četvrtu vakcinu ili drugu bustеr dоzu vакcinе mоgućе је primiti uкоliко је оd prеthоdnе bustеr dоzе prоšlо višе оd pеt mеsеci.

Radno vreme ambulante u Šidu promenjeno je tako da sada ambulanta radi i subotom. Kovid ambulanta radi od 7 do 20 časova

I u rumskoj ambulanti izmenjeno je radno vreme, zbog povećanog obima pregleda. Iako je broj pregleda ali i obolelih nešto veći u odnosu na prethodni period, kod pacijenata se javlja, kažu nadležni nešto lakša klinička slika. Kovid ambulanta radi od 7 do 20 časova.

Možda Vam se svidi i