Dodeljeni paketi opreme u okviru projekta “Kreiramo mogućnost za krojenje novog života”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući dodeljeno deset paketa opreme za šivenje u okviru projekta “Kreiramo mogućnost za krojenje novog života”. 


Deset žena kojima su dodeljeni paketi koristiće mašine za svoje lične potrebe kao i za šivenje promotivnog materijala Grada.

“Grad Sremska Mitrovica je u okviru projekta „Kreiramo mogucnosti za krojenje novog zivota“ obezbedio 10 mašina za šivenje za 10 žena koje će u narednom periodu šiti promotivni materijal za naš grad. Dakle, osim šivaćih mašina i neophodnog materijala za šivenje, grad je obezbedio i posao za ove osobe. Na ovaj način grad Sremska Mitrovica je obezbedila generisanje prihoda za 10 porodica. Takođe u okviru projekta, u toku je obuka za reciklažu tekstila. A uskoro nas očekuje dodela opreme i materijala za 6 biznis planova.
Zaista puno aktivnosti i konkretna pomoć građanima Sremske Mitrovice.” rekao je Dražen Ridjošić, načelnik za socijalna pitanja i životnu sredinu.

Dvadeset žena je prošlo obuku a žene su iz socijalno ugroženih kategorijama, romkinje i sa malim primanjima kao i samohrane majke, rekla je Sladjana Todorović, predsednica organizacije “Centar za ekonomsko unapredjenje Roma”.

Projekat traje do 30. novembra i do tada se očekuju da sve faze budu završene i da se 15 ljudi zaposli na neodredjeno vreme u fabrici tekstila.

“Zahvalila bih se svima, izdvojila bih Sladju koja se trudi za nas, za mene je ovo veliki značaj, kroz druženje naučila sam dosta toga a tržište rada nam je već obezbedjeno.” rekla je Katarina Vasiljković Marković.

Možda Vam se svidi i