Igor Šivoljicki osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu

Od strane Ozon
0 komentar

Takmičar sremskomitrovackog Savate boks kluba “Spartak SM” i član reprezentacije Srbije Igor Sivoljicki u konkurenciji seniora u kategoriji do 80kg na Svetskom prvenstvu održanom u Milanu od 21. do 25. septembra zauzeo je treće mesto i okitio se bronzanim odličjem.

Kako je ovim povodom istakao trener Bojan Gatarić uspeh je utoliko veći zbog činjenice se Igor posle 6 godina pauze vratio u takmičarski pogon, te prvo osvojio Prvenstvo Srbije, nakon čega je stigao poziv za Milano.

– Takmičari su bili podeljeni u 4 grupe i Igor je kao prvi iz grupe posle dve pobede prošao dalje. Usledio je meč sa aktuelnim svetskim prvakom i u egal meču u kojem su nijanse odlučivale došla je do izražaja bolja fizička pripremljenost britanskog borca. Kvalitet je neosporan, ali tokom priprema smo imali manje pehove sa povredama tako da smo svega dve nedelje pred Prvenstvo morali da puziramo zbog povrede kolena i longete, ali smo ipak uspeli da se domognemo medalje koja bi verovatno bila još sjajnija da smo imali malo više sportske sreće. Nastavljamo vredno da radimo kako bi ostvarili u narednom periodu još bolje rezultate – poručili su iz “Spartaka”.

Možda Vam se svidi i