Humanost je oličenje ljudskog bogatstva – Učenici medicinske škole sproveli akciju “Jedan slatkiš – jedan osmeh”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče je u medicinskoj školi “Draginja Nikšić” završena akcija pod nazivom “Jedan slatkiš – jedan osmeh” koja je za cilj imala prikupljanje slatkiša i slaniša za decu sa dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Ova akcija izglasana je na učeničkom parlamentu kojim rukovodi Sanja Džibrić, psiholog ove škole.

Sanja je za Ozon Media rekla da je ova humanitarna akcija krenula inicijativnom nastavnika zdravstvene nege.

“Nosioci aktivnosti su deca, ove godine akcija je većeg obima i odvija se u svim drugim osnovnim i srednjim školama. Imamo podršku celog kolektiva. Ovo je period kada mislimo na druge kojima je pomoć potrebna, ovako ustvari treba da živimo cele godine.” dodala je Džibrić.

Jedan deo slatkiša otišao je na pedijatriju a drugi na dečiju hirurgiju juče u poslepodnevnim časovima.

Jovan Beronja, učenik treće godine smera farmaceutski tehničar takođe je i predsednik učeničkog parlamenta.

“Naša škola je ove aktivnosti sprovodila i pre, ja lično volim da pomažem, smatram da je humanost oličenje ljudskog bogatstva i smatram da ujedinjenje materijalnog i duhovnog bogatstva prikazano kroz humanost.” rekao je Jovan.

U akciji su takođe učestvovali i Nikola Stević, koji je izradio logo ove humanitarne akcije, Kristina Novoselac, Kristina Čeh i Nikolina Simin.

“Ni vatra ni vetar, ni rođenje ni smrt, ne mogu izbrisati naša dobra dela. Ko čini dobro od njega se još više dobra očekuje.”

Možda Vam se svidi i