Hapšenje u Marticima, Bogatiću i Šapcu

Od strane Ozon
0 komentar

Uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetile Republičku direkciju za robne rezerve za više od 300 miliona dinara, saopštio je danas MUP.


„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za suzbijanje kriminala i policijskih uprava u Šapcu i Sremskoj Mitrovicu, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetile Republičku direkciju za robne rezerve za oko 304.465.000 dinara“, navedeno je u saopštenju.

Uhapšeni su A. B. (54), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje iz okoline Šapca, S. Ð. (50), odgovorno lice u PD “Mlin Ðorđić“ iz okoline Bogatića i Ž. Š. (60), odgovorno lice mlina „Škrbić“ iz okoline Sremske Mitrovice, naveo je MUP.

A. B. je, kako se sumnja, tokom ove godine, otuđio merkantilnu pšenicu i brašno, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje i na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 80.150.992 dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

S. Ð. i Ž. Š. terete se da su, u istom periodu, na sličan način, oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 184.416.058, odnosno za 39.898.590 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Možda Vam se svidi i