Godina nije bila laka. Ipak treba da prođe i vreme za tugu, pa i u sportu

Od strane Ozon
0 komentar

Prošle godine u ovo vreme završena je Gradska fudbalska liga u Sremskoj Mitrovici. Klub koji je osvojio ligu, FK “Srem” iz Sremske Rače, čekao je dvadeset godina na ulazak u viši rang takmičenja.

Fudbalski klub “Srem” iz Sremske Rače sa 35. bodova osvojio je ligu i plasirao se u Međuopštinsku ligu Srem – Zapad. Tadašnji osvajač te lige bio je FK “Fruškogorac” iz Manđelosa.

Sreća navijača, igrača i uprave kluba trajala je kratko, nekoliko dana kasnije 6.6.2021. godine iz Sremske Rače stižu tužne vesti. Predsednik kluba Radivoje Golubović gubi borbu sa opakom bolešću i umire prerano u 58. godini života.

Samo nekoliko dana pre prerane smrti, uspeo je da hrabro bodri svoje fudbalere u daljoj borbi i tokom svog poslednjeg govora, pružio svojim igračima, veliki podstrek za budućnost, ali i pokazao koliko ima ljubavi prema ovom sportu, i prema svom selu. Iako je to za njega očigledno bio tog dana, težak zadatak, Radivoje nije dao da se to primeti.

Sremska Rača je tog dana plakala za velikim čovekom koji je iza sebe ostavio velika dela.

Sada, godinu dana kasnije “Srem” se bori za opstanak u ligi, ipak, trebaju godine da prođu za tugu, pa i u sportu.

“Jedva smo se snašli, izgubili smo predsednika kluba, jedva smo se organizovali. Slabo smo trenirali u početku, slabo i igrali i to se odrazilo na naše rezultate. Trenutno smo 13. na tabeli, jedan ispada iz lige, razlika je u kvalitetu igre, suđenja, ima mnogo više klubova. Treninge održavamo utorkom, četvrtkom i petkom.” priča član kluba “Srem” iz Sremske Rače.

Iz kluba kažu, da ima igrača koji se ističu ali i onih koji posle tragičnih vesti nisu isti, za mnoge je situacija drugačije, ipak podrška međtana i sloga je ono što je najvažnije.

“Ne planiramo da ispadnemo, hoćemo da se pojačamo, „Fruška gora“ iz Rume je lošija od nas. Nismo znali šta da radimo ali eto, dižemo se kao feniks.”

Zbog lošijih rezultata, malo manje navijača dođe na utakmicu, ipak na nekim utakmicama podrška ne izostaje, tokom derbija sa komšijama iz Višnjićeva na tribinama FK “Srem” bilo je oko 300. ljudi, što nije malo, kažu fudbaleri.

Srem je na domaćem terenu u prethodnom kolu izgubio od Graničara iz Kuzmina rezultatom 0:3, a 22.05 idu na gostovanje u Adaševce.

Možda Vam se svidi i