FK Srem iz Sremske Rače posle 20 godina podigao pehar i otišao u viši nivo takmičenja!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Završena je sezona Gradske lige u Sremskoj Mitrovici, osvajač pehara ove sezone je FK Srem iz Sremske Rače, koji nakon 20. godina ulazi u viši stepen takmičenja kao osvajač pehara.

FK Srem iz Sremske Rače je osvojio ligu sa 35 bodova. Sledeće sezone će nastupati u Međuopštinskoj ligi Srem – Zapad, koju je ove sezone osvojio FK Fruškogorac.

Takođe, juče u Sremskoj Rači je odigrana revijalna utakmica između FK Srem Sremska Rača i FK Borac veterana iz Martinaca.

Darko Gavrilović, veteran Borca iz Martinaca pohvalio je i čestitao Sremu na osvajanju lige u ime svog kluba kao i u njegovo lično ime. Dodao je, da je za Martince potrebno dosta finansija da bi otišli u viši rang takmičenja i da u ovom momentu to nije realno, ali mu je kako kaže drago što je tu i što će uveličati osvajanje lige.

Dušan Radosavljević, dugogodišnji kapiten Rače rekao je da je osećaj osvajanja pehara neopisiv i našalio se da je to pored ovakve ekipe teško opisati rečima.

Vićentić Nikola, jedan od napadača ove ekipe koji je ostvario šest pogodaka i četiri asistencije bio je emotivan i rekao da za njega ovaj ulazak i osvajanje pehara znači ceo život, da je maštao o tome da uđu viši stepen takmičenja kao osvajači trofeja.

„Glavni ciljevi za naš klub jesu da ostanemo u višem rangu takmičenja, biće dosta teže ali ćemo mi biti dosta organizovaniji i nadamo se većim uspesima.“

Predsednik Fudbalskog saveza grada Sremska Mitrovica, Ratko Grabić čestitao je stručnom štabu, fudbalerima i predsedniku kluba Radivoju Goluboviću na uspehu koji su ostvarili.

„Radivoje Golubović se dugi niz godina trudi da održi fudbal u ovom mestu i pravi uslove da ovi momci mogu da se bave ovim sportom, nadam se da će nas dostojno predstavljati u većem stepenu takmičenja.“ rekao je Grabić.

Predsednik kluba Radivoje Golubović podelio je zahvalnice igračima, stručnom štabu, sponzorima i svim onim ljudima, bez kojih kako kaže, ovaj trofej ne bi bio moguć.

„Ovde sam od 2008. godine, svoje vreme sam posvetio tome da napredujemo, bilo je godina koje su bile teške, sve smo prebrodili i održali klub. Nijednom nismo prestali da se takmičimo, radili smo uporno, bilo je momenata za osvajanje prvog mesta ali je uvek bilo pehova, ova godina je došla posle 20 i više godina. Zahvaljujem se fudbalerima, upravi, navijačima, svim prijateljima koji su nam pomogli. Bićemo značajan faktor u drugoj ligi.“ rekao je Golubović.

Utakmici je takodje prisustvovao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dok je načelnik za kulturu i sport, Vasilj Ševo dodelio klubu pehar, plaketu i sportsku opremu.

Možda Vam se svidi i