Divoš. Gotov mural, a radi se i na Domu kulture, biblioteci, zabavištu…

Od strane Ozon
0 komentar

Na inicijativu Mesne zajednice i predsednika Stefana Zoranovića, u centru sela Divoš oslikan je mural sa likom Novaka Đokovića. Mural su uradila dva mitrovačka umetnika, Milan Kardaš i Vojislav Krstić.

„Nekoliko meseci se pripremamo za izradu ovog murala, namera nam je da uradimo još jedan, ali o tom kada se i za drugi dogovorimo. Trudimo se da uređujemo selo, ovo je samo dodatno ulepšavanje“, rekao je Zoranović.

Ove godine radili smo zabavište, okrečili smo ga spolja i iznutra, dobili smo laminat i snašli se za LED panele i sanitarije, sada idu još pločice u kupatilu.

Ova sredstva smo obezbedili od opštine dok za laminat i panele novac smo dobili od direktorice zabavišta. Sve se radi, Dom kulture, pošta, prodavnice, pravimo novu oglasnu tablu, stavljeno je dosta cveća, izvukli smo parking linije, ofarbali krst, igralište smo sredili, priča Zoranović.

Noletov mural je samo početak, biće još murala u Divošu, dodaje on.

Divoš se polako sređuje, do početka škole biće gotovo zabavište, radi se na Domu kulture, sređuje zapostavljena biblioteka. Ideja je da Divošu vratimo stari sjaj, možda je to sve nostalgija ali lepa vremena treba negovati, želimo da se okupimo i gledamo film, da vratimo turnire koji su bili popularni pre 10 godina, trebaju nam strunjače, oprema, da se trenira, da se više družimo, da selo posete i turisti. Jedno po jedno… meštani su počeli da se uključuju, ideje se nižu, na nama je da ih ostvarimo – rekao je Stefan Zoranović predsednik MZ Divoš.

Divoš trenutno ima u uzrastu od 1-4 razreda 35 dečaka i devojčica, a od 4-8 takođe 35, sveukupno 70, kada se doda zabavište 84, to je mnogo manje nego kada sam ja bio dečak i išao ovde u školu. Mislim da je potrebno da obnovimo stare i dodamo nove sadržaje kako bi se mladi vražali češće u svoje selo, ostali ali i došli neki novi stanovnici. To je ideja i želja, ne samo moja, nego i svih stanovnika ovog našeg lepog sela na obroncima Fruške gore.

Možda Vam se svidi i