Detalji hapšenja grupe dilera iz Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
1 komentar

Kriminalna grupa koja je juče otkrivena u Sremskoj Mitrovici nakon višemesečne istrage, delovala je na području Nemačke i Srbije u periodu od aprila ove godine, piše Blic.

Kako je danas saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, po nalogu ove institucije nakon višemesečnog predistražnog postupka, a u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišena su slobode dva lica dok se treće lice nalazi u bekstvu.

Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Stefana Veselinovića, Novaka Maleševića i Branislava Dragoljevića, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi stava 1 kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava iz čl 346 stav 4 i stav 3 KZ Republike Srbije.

Pripadnici ove organizovane kriminalne čiji su organizatori Veselinović i Dragoljević, su u periodu od 7. aprila do 27. oktobra 2022. godine, nabavljali veću količinu narkotika na području SR Nemačke, a zatim su istu transportovali i prodavali u Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Maleševića su kao pripadnika grupe koristili da neposredno izvrši primopredaju opojne droge kupcima na području Srbije.

Prilikom lišenja slobode osumnjičenih Veselinovića i Maleševića pretresom objekata koji su koristili za skladištenje opojne droge na području Sremske Mitrovice policija je pronašla i oduzela 90 kilograma marihuane i pola kilograma kokaina. U kući okrivljenog Dragoljevića, koji se nalazi u bekstvu, prilikom pretresa pronađena je veća količina oružja i municije.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku su saslušanja Veselinovića i Maleševića.

Blic

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Refik 28.10.2022. - 10:47 pm

Tako im i treba kad uvoze iz Nemacke, pored onolike Albanije u komsiluku, kupujmo domace ljudi!

Komentari su zatvoreni.