Brnabić i Nedimović razgovarali sa proizvođačima mleka o merama za stabilizaciju tržišta

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastali su se sa proizvođačima mleka iz Mačve, sa kojima su razgovarali o merama koje bi mogle da pomognu stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Kako se navodi u saopštenju vlade, neke od mera o kojima se razgovaralo su dodatak na premiju za prvi kvartal 2022. godine (trinaesta premija), korigovanje marže na UHT mleko kao i intervencija ka stočarima u kukuruzu.

Na sastanku je dogovoreno da se u toku naredne nedelje održi još jedan sastanak, kako bi se nakon analize predloženih mera donele odluke za koje proizvođači i otkupljivači mleka, kao i vlada, veruju da će doprineti stabilizaciji tržišta.

Tema sastanka, kako se navodi u saopštenju, bili su i izazovi sa kojima se proizvođači mleka susreću, s obzirom na nedostatak sopstvene stočne hrane i na kontinuirani skok cena koncentrovane hrane zbog trenutne situacije u Ukrajini.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje mogu pomoći stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Neke od njih su dodatak na premiju za prvi kvartal 2022. godine (trinaesta premija), korigovanje marže na UHT mleko kao i intervencija ka stočarima u kukuruzu.

Dogovoreno je da se najkasnije u toku naredne nedelje održi još jedan sastanak, kako bi se nakon analize predloženih mera donele odluke za koje proizvođači i otkupljivači mleka, i Vlada, veruju da će doprineti stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Možda Vam se svidi i