Atletski stadion i park: Na javnom uvidu materijal za izradu plana detaljne regulacije

Od strane Ozon
0 komentar

Grad Sremska Mitrovica stavio je na rani javni uvid materijal za izradu plana detaljne regulacije na području atletskog stadiona i parka u okruženju.

Obrađivač plana je JP Urbanizam Sremska Mitrovica, a naručilac Grad.

Granica plana obuhvata blok između ulica Fruškogorske, Banjalučke i Dr Milana Kostića.

Prema planu, cilj je da se smanji prostor postojećih privrednih delatnosti, posebno industrijsko-proizvodnih, i transformiše u mešovite sadržaje.

Na trenutnoj, pretežno braunfild industrijskoj lokaciji, umesto postojećeg poslovanja planom se omogućava formiranje prostora za izgradnju slobodnostojećih stambeno-poslovnih objekata veće spratnosti.

Poseban cilj plana je transformacija postojeće, braunfild lokacije u Ulici Dr Milana Kostića u kondominijumski tip višeporodičnih stambenih objekata sa pratećim komercijalnim sadržajima.

Takođe se planira i demontiranje postojećeg industrijskog koloseka u ovoj ulici, koji je dugo van funkcije.
U obuhvatu plana, tačnije na površini od 2,68 ha, očekuje se realizacija stambene i stambeno-poslovne gradnje u roku do 5 godina.

Povećavaće se i površina internih saobraćajnica, parking prostora i gradskih infrastrukturnih sistema

U planu je i povećanje površina pod zelenilom u unutrašnjosti bloka koje će zauzimati oko 40% površina, naročito uz predškolsku ustanovu, a u okviru zelenih površina biće omogućena i gradnja sportskih terena, dečjih igrališta i sl.

Unutar postojećeg parka koji je trenutno opremljen skromnim mobilijarom i adrenalinskim parkom, u planu je definisanje pešačkih staza i obnavljanje zelenila i urbanog mobilijara.

Plan je na ranom javnom uvidu do 3. marta.

Možda Vam se svidi i