Zvanično otvoreno dečije igralište u naselju Matija Hudji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je uz mališane, animatore i zabavu zvanično otvoreno dečije igralište u naselju Matija Hudji na mestu gde se nekada nalazila pijaca. Pijaca je premeštena na prikladniju i prometniju lokaciju.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanovi ć rekla je da je ovo najstarije naselje u Sremskoj Mitrovici ali da se ono konstantno podmladjuje.

U okviru ovog naselja postoji osnovna škola kao i vrtić sa jaslicama.

“Počeli smo sa uredjenjem stambenog naselja Matije Hudji tako što smo pijacu koja je bila na ovom platou pomerili na drugo i bolje mesto na zadovoljstvo i prodavaca i kupaca tako da nam je ovaj prostor ostao slobodan za izgradnju dečijeg igrališta što se i danas desilo.” rekla je Milovanović

Gradonačelnica je kao sledeći korak u naselju Matije Hudji najavila saobraćajnice, rekonstrukciju, dogradnju i puteva i pešačkih staza i kao najvažnije istakla atmosfersku kanalizaciju. Gradonačelnica je dodala da se projektno tehnička dokumentacija radi i da je dobijen iznos pet miliona dinara od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata i veći deo od grada Sremska Mitrovica.

Nenad Marijanac, član saveta Mesne zajednice Matije Hudji se zahvalio gradu koji je omogućio gradu lepo i novo igralište i on kao otac dva deteta je izuzetno zadovoljan da se deca mogu igrati u bezbednom naselju.

Igor Vujić, mali gradonačelnik iz Martinaca rekao je da mu je igralište lepo i da bi voleo da ima jedno ovakvo igralište u svom selu kako bi mogao da se igra sa drugarima, drugaricama, braćom i sestrama.

Možda Vam se svidi i