Sremska Mitrovica – XVII po redu Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ održaće se u Sremskoj Mitrovici u periodu od 13. do 14. avgusta.

Tim povodom je u Gradskoj kući održana konferencija za medije. Na istoj su govorili zamenik gradonačelnice „Srem folk festa“ Petar Samardžić i Dragan Đorđević, umetnički direktor festivala.

„Srem folk fest“ će se održati na dobro poznatom lokalitetu antičkih rimskih iskopina na Žitnom trgu, a početak koncertnog programa zakazan je za 20:30 časova svakog dana. Koncertima će prethoditi defile učesnika centralnim ulicama grada u 19:00 časova.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić rekao je da se Srem Folk Fest održava 17. put, da ga prošle godine zbog epidemiološke situacije nije bilo i da će ove godine nastupiti u malo slabijem sastavu.

Samardžić je rekao da će festival trajati kraće ali da dobrog folklora neće faliti. Takodje, zahvalio se sponzorima, medijima i svim onim ljudima koji su ovaj festival učinili mogućim.

Dragan Djordjević, umetnički direktor festivala rekao je da će biti osam ansambala, preko 300 učesnika, da Folk Fest počinje u 19:00 časova, defileom.

You may also like