Zimski raspust jedna od glavnih tema naredne sednice Kriznog štaba

Od strane Ozon
0 komentar

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ponovio da se medicinski deo štaba zalaže za kovid propusnice koje će važiti 24 sata. Najavio i produžen raspust. 

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da bi struka i prosvetni radnici trebalo zajedno da donesu odluku da li će zimski raspust trajati duže, jer je produženje jesenjeg raspusta dalo rezultate u smanjenju prenošenja virusa korona među decom.

Tiodorović je za Tanjug naveo da treba poštovati stav struke da je produžetak raspusta dao efekta na smanjenje zaražavanja među decom, ali da treba poštovati i ono za šta se prosvetari zalažu.

„Smatramo da to treba da bude zajednički dogovor, da li će to biti pred katolički Božić ili ćemo i to pomeriti napred, videćemo zajedno sa prosvetnim radnicima“, rekao je Tiodorović.

On je gostujući na TV Prva izjavio da se ceo medicinski deo Kriznog štaba zalaže za uvođenje kovid propusnica koje bi važile 24 sata, ali istovremeno dodaje i da je odgovor na pitanje „da li je to realno“ – nije.

– Umrla nam je od kovida nevakcinisana devojka stara svega 25 godina – rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, svi bi trebalo da budu svesni druge strane priče o kovid propusnicama koje važe 24 sata, a to je mogućnost provere sprovođenja takve mere, a to u u Srbiji, kako kaže dr Tiodorović nije moguće.

On je naglasio d aje od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte do 30 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

Inače, tema zimskog raspusta jedna je od glavnih tema naredne sednice Kriznog štaba.

Govoreći o predstojećim praznicima, odnosno, slavama i dočeku Nove godine po trgovima, dr Tiodorović kaže da je odluka medicinskog dela Kriznog štaba da se to ne organizuje uopšte.

Međutim, upitan da prokomentariše izjave gradskih čelnika koji su već najavili i ko će na glavnom beogradskom trgu pevati za doček Nove godine, dr Tiodorović kaže da smo mi demokratsko društvo i da su moguća razna mišljenja. Ali, ipak, napomenuo je da bi se, kada se govori o toj temi, opet trebalo vratiti na pitanje mogućnosti kontrole takvih događaja.

A na pitanje kada će se održati naredni sastanak Kriznog štaba, kaže da će to biti ove sedmice, ali da dan još uvek nije preciziran.

Možda Vam se svidi i