Pećinci: Nastavnik nasrnuo na učenika, dečak (13) zadobio povrede, završio na ušivanju

Od strane Ozon
0 komentar

Incident se desio se u OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima u četvrtak, kada je nastavnik I. S. udario trinaestogodišnjeg dečaka tako da je ovaj pao na orman i zadobio ozbiljnu povredu glave! Povređeni učenik je u prisustvu majke odveden na ušivanje u Tiršovu u Beograd, a nastavnik je, kako su nam potvrdili u Ministarstvu prosvete, suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Za incident mi je ispričalo dete koje poznaje povređenog dečaka. Došao je kući sav uznemiren i rekao mi je da je nastavnik uhvatio grupicu dečaka u školskom dvorištu u nečemu što je smatrao da ne treba da rade. Uveo ih je u školu i udarao ih po glaviJednog dečaka je tako udario da je ovaj pao na ormar i zadobio teške povrede glave. Kako sam čula, ima devet kopči. Ne mogu da razumem da se jedan nastavnik tako iživljava, šta god da je bilo posredi. Ljudi, to su samo deca, a prosvetni radnici bi to bolje od bilo koga drugog trebalo da znaju. U šoku sam da se može desiti da deca u školi dožive nasilje od nastavnika – ispričala je majka jednog deteta koje ide u ovu školu.

U Ministarstvu prosvete su hitno reagovali nakon incidenta i zahtevali od škole da dostavi odgovore. Milijana Srdić, direktorka škole OŠ „Slobodan Bajić Paja“, u dopisu koji je dostavila ministarstvu potvrdila je da je do ovog užasnog incidenta došlo.

– U našoj školi se desio incident u četvrtak u prostorijama stručne službe i tom prilikom je povređen učenik iz Pećinaca. U petak je direktor obavešten o događaju. Isti dan je zakazan sastanak tima za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja radi utvrđivanja okolnosti ovog slučaja, a zakazan je i ponovni sastanak tima za ponedeljak, 22. novembar, radi prikupljanja izjava očevidaca. Utvrđena je činjenica da je nastavnik I. S. počinio nasilje nad učenikom, kao i ostalim prisutnim učenicima (navode se inicijali tri učenika) udarivši ih ćuškom po potiljku. Tom prilikom učenik je stajao pored ormara i udario glavom o ćošak ormara, kako je i nastala povreda – posekotina u predelu obrve. Svi roditelji učenika su obavešteni o ovom slučaju, a povređeni učenik je u prisustvu majke odveden kod lekara i na ušivanje u Tiršovu kliniku u Beograd – navodi direktorka u dopisu ministarstvu i dodaje da je tim za zaštitu nasilja, po utvrđivanju detalja slučaja, preporučio da se nastavnik I. S. suspenduje s posla i da se protiv njega pokrene disciplinski postupak.

Direktorka je juče pokrenula disciplinski postupak i suspendovala nastavnika, a o ovom slučaju obaveštena je i policijska stanica u Pećincima.

U Ministarstvu prosvete rekli su da je ministarstvo juče upoznato s procedurom, da je nastavnik suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Izvor Novosti

Možda Vam se svidi i