Zbog iznesenih optužbi tokom zasedanja skupštine usledila KRIVIČNA PRIJAVA

Od strane Ozon
0 komentar

Osnovnom Javnom tužilaštvu  u Sremskoj Mitrovici podneta je krivična prijava protiv N.N lica, potvrđeno je za Ozon Media.

Prijava je podneta protiv nepoznatih izvršilaca osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici

Zbog postojanja osnovane sumnje da su kao savršioci izvršili krivično delo dana 28. aprila sednice skupštine grada Sremska Mitrovica.

OPIS KRIVIČNOG DELA

28. aprila, tokom zasedanja skupštine Grada, jedan od odbornika skupštine Grada izneo je optužbe na nezakonit rad zaposlenih lica u Gradskom stanovanju doo iz Sremske Mitrovice.

Nakon što je odbornik izneo optužbe da ima saznanje da zaposleni u gradskom stanovanju od podizvodjača radova za potrebe iste firme uzima procenat, mito od izvršenih poslova izvedenih na imovini stambenih zajednicama a koji sa Gradskim stanovanjem DOO, imaju sklopljen ugovor o investicionom tekućem održavanju te da se za taj procenat uvećaju troškovi radova, a NN lica stiču nezakonito materijalnu korist.

Takodje, isti je izneo optužbu da ta zaposlena lica nakon preuzimanja navedenog procenta – novca isti odnose u naselje dekanske bašte i predaju NN licu.

Podnosioc prijave traži da se sprovedu sve neophodne radnje na utvrdjivanju tačnosti iznesenih navoda i ukoliko postoje obeležja krivičnog dela da se odgovorna lica procesuiraju u skladu sa zakonom.

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici će izvršiti provere navoda odbornika, istražne radnje, a šta će se dalje dešavati zavisi od odluke lica koji je predao prijavu protiv nepoznatih izvršilaca i nakon utvrdjivanja da li su navodi istiniti.

Možda Vam se svidi i