Zatvoren deo pešačke staze

Od strane Ozon
0 komentar

Deo trotoara u ulici Svetog Dimitrija, ispred poljoprivrednog instituta i zgrade bivšeg “ Doma mladih” zatvorena je za pešake zbog otpadanja fasade sa zgrade.

“Inspekcija je zbog nevremena preventivno zatvorila ovaj deo prolaza za pešake zbog sigurnosti, jer je sa krova otpalo nekoliko delova fasade”, rekli su nam iz Instituta.

Kratkotrajno nevreme sa olujnim vetrom koje se desilo pre oko dve nedelje i zahvatilo i Sremsku Mitrovicu ponovo je ukazalo na problem oronulog zdanja ove dve zgrade u centru grada sa kojeg već duže vreme otpadaju komadi maltera na deo pešačke zone.

U zgradu u ulici Svetog Dimitrija, Institut se nedavno preselilo i uradjen je deo krova koji je u lošem stanju, kažu iz ove ustanove, ali zbog neregulisanog vlasničkog stanja, restitucije, dalje se ne može raditi. Očekujemo da će se i ovaj problem uskoro rešiti i da će početi radovi i na ovoj zgradi.

Druga zgrada je trenutno pripada Hrvatskom kulturnom centru „Srijem“, ali i za ovu zgradu se čeka okončanje  procesa restitucije, a iz ovog centra  kažu da je zbog opasnosti od urušavanja delova fasade ispred zgrade ispekcija stavila obaveštenje o opasnosti za prolaznike i da ne znaju do kada će to tako ostati.

Prema njihovim rečima, ova opomena je dobra za bezbedan prolaz građana, ali i oni dodaju da su radili neke radove na krovu zgrade i da to ipak nije dovoljno. Dalje radove verovatno neće izvoditi do okončanja vlasništva. 

Možda Vam se svidi i