U 2021. Možete postati LICENCIRANI POSREDNIK upisan u registar Ministarstva pravde Republike Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Prve dane  godine započinjemo radno. Pružite sebi više mogućnosti u profesionalnom i ličnom napredovanju. Trudite se i uspeh neće izostati.  Učite i usavršavajte se i tako postanite najbolja moguća verzija sebe!

Mi se trudimo i organizujemo  ONLINE OBUKU ZA POSREDNIKE – mart 2021.godine.

Ako imate visoku stručnu spremu možete postaniti licencirani posrednik upisan u registar posrednika Ministarstva pravde RS! (medijator).

Realizator ove obuke je Fakultet političkih nauka Beograd.

Završena obuka je jedan od uslova za upis u Registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije. Obuka se sprovodi u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika („Službeni glasnik RS“, broj 146/14).

Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u sistemu socijalne zaštite

Zašto posrednik?

parničnim troškovima.

– Cilj posredovanja u postupku izvršenja – obustava postupka sporazumom o  poravnanju i ušteda na troškovima izvršenja.

– Biti medijator u porodičnim  medijacijama pomaže članovima porodice koja se razilazi da uspešnije komuniciraju jedni s drugima i da sami donesu odluke o svim ili nekim pitanjima nastalim posle razdvajanja ili razvoda, a u vezi s decom, imovinom i finansijama

 – Lokalna samouprava može rešiti brže svoje probleme sa gradjanma, i smanjiti vreme i troškove digih postupaka a to je u  svačijem  interesu .

– Značajno je da građani znaju da putem  vansudskog poravnanja, posredovanjem, odnosno  medijacijom u oblasti finansijskih usluga, mogu ebrzo,  efikasno i uspešno postignuti pozitivne rezultate u rešavanju sporova. Finansijske usluge mogu biti  iz raznih oblasti, recimo: oblasti bankarskih usluga, lizinga, osiguranja, potrošački sporovi, turističke usluge.   

Ne mora da bude pokrenut postupak da bi se u proces uključio medijator. Prava medijacija je da ne dođe do suda i postupka izvršenja.Grad i sve opštine trebalo bi da imaju tu društvenu obavezu da idu u susret građanima, kako bi se smanjio broj postupaka i rad pravobranilaštva, jer nisu efikasni u svom radu. Grad i opstine bi trebalo da rade u interesu svojih građana 

Kada rešite problem na dobar, miran, poverljiv način i ne dajete veliki novac u postupcima, jer je postupak izvršenja skup i za određenu sumu novca izvršitelj naplati trećinu građaninu, ili gradu, onda je to velika ušteda. 

Recimo, jedan disbalans u međuljudskim odnosima na poslu i radnoj sredini koja nas okružuje je mobing. Mobing je široko rasprostranjena pojava čije se posledice reflektuju na pojedinca, socijalno okruženje, radnu sredinu. Apelujem svim poslodavcima bilo da su to državne ili private firme, da ponude dijalog za prevazilaženje sukoba na relaciji poslodavac – zaposleni. 

Ta mogućnost je najbrža u rešavanju problema. Treba se zalagati za prevazilaženje sukoba putem socijalnog dijaloga i pregovaranja, bez nanošenja štete sebi i ugrožavanja materijalnog položaja niti firme niti radnika u njoj  

Prednosti posredovanja odnosno, medijacije u rešavanju problema ili spora je ušteda vremena i novaca licima na sudske troškove i troškove izvršenja,  jer će poverljivim, hitnim, jeftinijim  sporazumom dovesti  do prihvatljivog rešenja problema za 60 dana.

ZATO IMATE RAZLOGA DA POSTANITE LICENCIRANI POSREDNIK  Ministarstva pravde RS. Za sva pitanja koja Vas  interesuju, možete se obratiti na mejl: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com

Violeta Stamenković,diplomirani pravnik ovlašćeno lice od strane FPN BGD FPN Beograd

tel.  063445800

Možda Vam se svidi i