Tri helikoptera gase požar u Čačku. Eksplozije u fabrici municije

Od strane Ozon
0 komentar

Preliminarne procene štete od požara izazvanog eksplozijom u čačanskoj fabrici „Sloboda“ je između milion i po i dva miliona evra, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

„To su stvari koje se događaju, ali je važno da mere zaštite budu ubuduće na daleko većem nivou kako bi se zaštitili i radnici i građani koji žive u blizini fabrike“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da će posle noćašnje eksplozije u fabrici namenske industrije „Sloboda“ u Čačku, ta kompanija od ponedeljka nastaviti proizvodnju.

„Gotovo su neverovatne razmere eksplozije, ali je podnošljiva šteta i verujem da će ‘Sloboda’ uspešno nastaviti svoj rad u budućnosti“, rekao je Vučić.

Eksplozije su se dogodile u petak na skladištu municije u fabrici Sloboda u Čačku, oko 140 kilometara južno od Beograda.

Eksplozije su pokrenule niz detonacija i izazvale ogroman požar koji je osvetlio noćno nebo iznad grada.

U incidentu nisu zabeležene povrede, ali je nekoliko radnika i stanovnika evakuisano u neposrednoj panici. Policija kaže da je zapečatila to područje i blokirala puteve prema Čačku.

Nije bilo odmah jasno šta je izazvalo eksploziju. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je u izjavi da je situacija „pod kontrolom“ i da je „sve na sigurnom“.

Svih šezdeset radnika u fabrici bilo je nepovređeno, dodao je Vulin.

„Imali smo sreće da se eksplozija nije dogodila u proizvodnim halama“, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović državnoj televiziji RTS.

Možda Vam se svidi i