Delegacija Gradske uprave Banja Luka posle sastanka u Gradskoj kući, vakcinisana protiv virusa Kovid

Od strane Ozon
0 komentar

Gradonačeknica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, i zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić, primili su danas, delegaciju Gradske uprave Banja Luka.

Delegacija Banja Luke čelu sa Miladom Šukalo, savetnicom gradonačelnika Banja Luke za društvenu delatnost, posetila je Sremsku Mitrovicu povodom radnog sastanka sa predstavnicima gradske uprave posvećenog međugradskoj saradnji.

Posle četiri ipo meseca koliko traje masovna imunizacija u našoj zemlji, u gradu Sremska Mitrovica vakcinisano je preko polovine punoletnih građana, preko 40% primilo je i drugu dozu vakcine tako da možemo da ocenimo i zaključimo da se u  gradu Sremska Mitrovica proces imunizacije sprovodi na veoma zadovoljavajućem nivou, rekao je zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić.

“Ono što bih želeo da kažem jeste da u procesu imunizacije uvek polazimo od jednog cilja a to je postizanje kolektivnog imuniteta, i to ne samo u našem gradu, našoj državi nego i šire. Da bi se taj cilj dostigao potrebno je učiniti dve važne stvari, učiniti to što pre i napraviti što širi obuhvat. Grad Sremska Mitrovica je u više navrata iskazivao spremnost da pomogne drugima, posebno našem narodu iz zemalja okruženja, stoga mi je i danas posebno drago i velika čast i zadovoljsvo što smo u mogućnosti da pomognemo i našim banjalučanima, bratskom gradu, zaposlenima u gradskoj upravi Banjaluke koji prethodnih vikenda i dolaze po pozivu naše  gradonačelnice na vakcinisanje. Ova priča počiva na tragu jedne odgovorne politikr našeg predsednika  Aleksandra Vučića jer zahvaljujući toj politici naša zemlja se na vreme snabdela dovoljnom količinom vakcina za građane Republike Srbije ali isto tako i onih koji dolaze van granica naše zemlje. Danas su nam u poseti delegacija grada Banja Luke, predstavnici kabineta i predstavnici određenih uprava. Zahvaljujući toj politici upravo je od juče omogućeno slobodno nesmetano vakcinisanje lica koja dolaze sa teritorije BiH i Republike i Srpske na svim vakcinalnim punktovima u našoj zemlji. Vakcinisanjem zaposlenih mi priču o kolektivnom imunitetu dižemo na jedan viši, regionalni nivo, a isto negujemo dobre i bratske odnose sa gradom Banja Luka čijim građanima su vrata Sremske Mitrovice i kapije Sirmiuma uvek otvorene.“ rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Milada Šukalo je napomenula da je delegacija u Sremskoj Mitrovici, danas a da je u vreme proslave dana Grada Banja Luke, stigao poziv od gradonačelnice Sremske Mitrovice: Mi smo danas ovde, naš  grad je slavio dan grada, naš rođendan kako volimo od srca da kažemo, 22. aprila i tom prilikom svi naši bratski gradovi uputili su čestitke našem gradonačelniku i našim sugrađanima. Moram da kažem da je u tom trenutku gradonačelnica Sremske Mitrovice napravila zaista sjajan, nadljudski gest gde je pozvala građane Banja Luke i pozvala zaposlene u našoj administraciji da iskoriste priliku i da se vakcinišu u Sremskoj Mitrovici. Nažalost Banja Luka još uvek ne beleži ovako sjajne rezultate kakve vi imate u Sremskoj Mitrovici i u Srbiji i za nas je to bila jedna velika i sjajna prilika. Vrlo rado smo je prihvatili, želim da prenesem zahvalnost i gradonačelnici i građanima i narodu u Srbiji jer je ovo za nas jedna sjajna prilika. Ovo je treći petak da zaposleni u administraciji grada Banja Luke dolaze na vakcinaciju i mi smo tu ispred grada da se zvanično zahvalimo gradu Sremska Mitrovica na onom što su učinili za nas. Ovo je onaj način u kom se mere bratski odnosi, ovo su one prilike gde možemo da pokažemo šta znači pobratimljavanje i te dugoročne veze koje stvaramo. Otišli smo i korak više, napravili smo saradnju turističkih organizacija gde je organizovana turistička tura kako bi naši ljudi širili jednu lepu priču o Sremskoj Mitrovici i svim lepotama koje ovde imate. Čast i zadovoljstvo mi je što možemo razgovarati i o drugim aspektima saradnje i ono što svakako mogu reći da ćemo uputiti poziv da ugostimo lokalnu samoupravu i sa novom porukom predsednika  Vučića, Mitrovica je destinacija gde će doći da se vakcinišu.“ rekla je Milada Šukalo, savetnica gradonačelnika Banja Luke.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija iz Banja Luke, vakcinisana je u hali “Pinki”.

Možda Vam se svidi i