Asfaltiranjem puteva do boljeg turističkog potencijala Fruškogorskih sela

Od strane Ozon
0 komentar

Problem nesređenih puteva u seoskim sredinama, lokalna samouprava rešava u proteklih nekoliko meseci. Nakon asfaltiranja u Ležimiru, sa sredjivanjem atarskih puteva počelo je danas i u  Manđelosu.

Osim što se sredjivanjem atarskih putva u fruškogorskim selima, poboljšava život meštana, poboljšava se i turistička ponuda.

Tim povodom danas su predstavnici Iz agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Turističke organizacije Grada obišli seosko turističko domaćinstvo  Vila Davidović u Manđelosu.

“Danas smo krenuli u obilazak seoskih turističkih domaćinstava grada Sremska Mitrovica. Cilj ovih poseta je pružanje savetodavne i stručne pomoći, upoznavanje sa problemima koja imaju naša seoska turistička domaćinstva, kako bi te probleme i rešili. Danas se nalazimo u vili “Davidović” jednom prelepom mestu, njihov dugogodišnji problem bilo je rešavanje problema puta prilaza njihovom domaćinstvu i upravo danas smo svedoci da se taj njihov problem i rešava”,rekla je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj.

Sredjuje se atarski put koji vidi do Vile Davidović u Manđelosu.

“Ovo je jedan od dokaza da grad Sremska Mitrovica brine o seosko turističkim domaćinstvima. Krenuli smo u obilazak svih domaćinstava kojih ima 16. Danas smo pričali sa vlasnicom vile, Anom koja nam je ukazala na potrebe same vile i na to sa kakvim se ona problemima susreće. Biće asfaltirano 1.5 km puta do same vile i to je jedan od načina kako da poboljšamo turizam u gradu Sremska Mitrovica”. rekao je direktor Turističke organizacije Grada, Dušan Drča.

Ana Davidović, vlasnica seoskog turističkog domaćinstva Vila Davidović u Manđelosu, kaže da ovo domaćinstvo radi već petu sezonu, i da su sada dobili pomoć i Gradskih institucija, pre svega put do domaćinstva. “Zadovoljni smo rezultatima, uspevamo da privučemo mnoge turiste. Gosti koji dolaze, žele da obilaze, pa je infrastruktira i najvažnija”.

Možda Vam se svidi i