Šta je odlučio Krizni štab?

Od strane Ozon
0 komentar

Iako je medicinski deo Kriznog štaba za sprečavanje širenja epidemije, kako je rekla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, tražio restriktivnije mere, odlučeno je da one ne budu uvedene.

„Nastavljamo kao što smo počeli sa postojećim merama, uz to da je neophodna vakcinacija, vakcinacija, vacinacija“, ponovila je nekoliko puta.

„Vakcinacija je jedini održiv odgovor na ovu pandemiju“, poručila je premijerka.

Dodala je da su se na kriznom štabu saglasili da bi restriktivnije mere bile „samo produžavanje agonije, odugovlačenje rešenja i svakako ne trajno rešenje“.

Ona je rekla da je medicinski deo stručnog štaba tražio da se na najmanje 10 dana zabrane javna okupljanja više od pet ljudi i da se do 17 sati ograniči radno vreme svima osim esencijalnim uslužnim delatnostima.

„Ako bi to rezultiralo smanjenjem broja zaraženih, onda da se pristupi korišćenju kovid propusnica“, rekla je Brnabić, prenoseći zahteve medicinskog dela štaba.

Brnabić je podsetila da su neke mere i dalje na snazi kao što je nošenje maski u zatvorenom, kao i na otvorenim mestima gde nije moguće držati distancu, ali i vakcinacija.

Upitana čemu onda služi medicinski deo Kriznog štaba, odgovorila je: „Da savetuje“.

Možda Vam se svidi i