Sremska Mitrovica: Ugostitelji večeras ipak rade i nakon 20 časova

Od strane Ozon
1 komentar

Ukoliko nemate kovid propusnicu, posle 20 časova neće vam biti dozvoljen ulazak u ugostiteljske objekte.

Kako sve ovo utiče na ugostitelje, da li će skratiti radno vreme – proveravao je Ozon.

“Odlučili smo, radimo i posle 20 časova. Za sada ćemo pokušati da ostanemo da radimo redovno, a da li ćemo smanjivati opet zavisi od gostiju koji budu dolazili. Sa ovim merama se smanjio broj gostiju koji dolaze, upravo zato što nemaju svi potvrde i ne mogu da uđu u restoran, ali mislim da će i gostiju više biti ako se vakcinacija poveća”, kaže vlasnik jednog restorana u Sremskoj Mitrovici.

Kako kaže, svako od zaposlenih je u obavezi kada dođe na posao da ima potvrdu.

“Većina se vakcinisala, neko ima antitela, tako da svako poseduje sertifikat. Ne smemo da se igramo, visoke su kazne, tako da svi poseduju potrebnu papirologiju”.

Ugostitelji koji imaju stalne goste, uglavnom neće zatvarati svoje lokale. “Stavljeni smo na težak zadatak, ali, videćemo. Večeras je glavna proba”, kaže jedan kafedžija.

Druga nedelja kako ugostiteljski objekti u našem gradu rade skraćeno, do 22 časa, a nova mera Krzinog štaba je stigla. Od danas, svi koji borave u unutrašnjosti kafića, restorana, barova i klubova, umesto od 22 časa, sada će morati da poseduju kovid propusnice od 20 časova. Zbog novih mera, nekolicina ugostitelja, od danas će ipak skratiti radno vreme svojih lokala na 20 časova.

– Skraćujemo radno vreme na 20 časova, jer nismo u mogućnosti da ispoštujemo te mere. Najveći problem je što, kao ugostitelji, ne možemo na bilo koji način da vršimo pritisak ili zabranjujemo nekome da uđe u lokal. Mi nismo spremi da plaćamo kazne koje su velike. – kaže vlasnik jedne picerije u gradu.

Od deset lokala koje smo kontaktirali, dva lokala zatvaraju u 20 časova, ostali će raditi. Neki su, umesto redara uposlili obezbeđenje, koje će proveravati kovid propusnice pri ulasku u kafić.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Jovan 10.11.2021. - 9:03 am

Najveca budalastina koju su mogli uvesti je ovo. Ovo vodi ka tome da ce ko zeli ici ranije u provod a posle toga na kucne zurke. I ispadne da tu nema Korone? Pa u kucama je manji prostor nego u kaficima i ljudi sede zalepljeni jedni na druge.

Komentari su zatvoreni.