Sremska korpa tradicionalnih proizvoda

Od strane Ozon
0 komentar

Završna konferencija „Unapređenje održivosti malih proizvođača Srema na regionalnom tržištu, kroz Sremsku korpu tradicionalnih proizvoda”, koje finansira Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede održana je na Salašu Isailovi. Na konferenciji su predstavljeni rezultati i aktivnosti na projektu, kao i planovi za narednu godinu.

„Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda osmišljena je u cilju povezivanje svih naših lokalnih proizvođača i formiranja gradskog suvenira. Domaći i strani turisti će korpu ili pojedine proizvode iz nje moći da nabave u Turističkom info centru, čije je otvaranje zakazano za 27. decembar i to je jako značajno svim našim malim proizvođačima zato što će svi koji posete naš grad i Turistički info centar moći da izaberu i da kupe nešto iste korpe koja da može da služi i kao korporativni i diplomatski poklon. U korpi se može naći pored onog što je tradicionalno za naš kraj, dakle kobasice, kulen, mlečni proizvodi, sir, mogu se naći raznorazna vina, rakije, širok asortiman proizvoda”. rekla je direktorica Agencije za ruralni razvoj, Dušica Pavlović.

„Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda nastavlja svoj život ovog puta kroz program Ministarstva poljoprivrede. Ovog puta smo radili na restauraciji sajta, promenili smo dizajn i pozvali smo nove korisnike da se pridruže i i ono što nas raduje jeste da se i dalje mladi proizvođači javljaju i ulaze u naš zajednički program. Novine su da imamo novu registrovanu desetileriju, imamo domaća brašna mlevena na kamenu, tradicionalne proizvode zimnice, sokove. Iskoristio bih ovu priliku da unapredimo sadržaj korpe da pozovemo i druge proizvođači koji žele da budu deo korpe da se jave, troškova praktično nema, mogu samo da dobiju promociju i da nastupe na tržištu”. rekao je Marko Cvijanović ispred Ruralnog centra “Sova”.

Možda Vam se svidi i