Skupština: Prihvaćeni predlozi za Novembarsku nagradu i Plaketu Grada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica ove godine dodeliće pet “Novembarskih nagrada” i jednu “Plaketu grada” – prestižna društvena priznanja.


Novembarska nagrada je gradsko priznanje, a dodeljuje se građanima svake druge godine počev od 2009. godine, u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada.

Odbor za nagrade i priznanja Skupštine Grada predložio je da se Novembarske nagrade dodele:

  • Dragan Božić iz Sremske Mitrovice
  • Prim.dr Nada Zec Petković iz Sremske Mitrovice
  • Radmilo Budimčević iz Ravnja
  • Zoran Drobnjak, VD direktor JP “Putevi Srbije”
  • Željka Avrić iz Sremske Mitrovice

Na današnjoj skupštini ovaj predlog je prihvaćen.

Za plaketu grada za 2021. godinu predlog odbora je bio da se ona dodeli timu za imunizaciju iz Sremske Mitrovice.

I ovaj predlog je danas na skupštini usvojen.

Po rečima predsednika Skupštine Ilije Nedića, ove godine je pristiglo više predloga nego ranijih godina, 12 predloga za Novembarsku i tri predloga za Plaketu grada.

Predlozi koji su pristigli za Novembarsku nagradu su:

Ju Jitsu klub „Bezbednost“ predložio je Dušana Žeravića i Aleksandra Ćančarevića iz Sremske Mitrovice i Laćarka. Marija Kojić predložila je novinarku Dijanu Šćekić. Aleksandra Plavšić iz Sremske Mitrovice predložila je Dragana Božića iz Sremske Mitrovice. Ivana Pejinović iz Martinaca predložila je Slavicu Jovanović i Martu Stojnić iz Martinaca. Zavod za javno zdravlje predložio je prim.dr Nadu Zec Petković iz Sremske Mitrovice. Muzička škola „Petar Kranjčević“ iz Sremske Mitrovice predložila je Margaritu Vujović. Privatna predškolska ustanova „STONOGICA“ predložila je Vesnu Stanimirović. Branislav Nedimović iz Sremske Mitrovice predložio je Radmila Budečevića iz Ravnja. Predsednik Saveta Mesne zajednice Bešenovo predložio je Zorana Drobnjaka, vd. Direktora JP „Putevi Srbije“. Ustanova za negovanje kulture Srem iz Sremske Mitrovice predložila je Željku Avrić iz Sremske Mitrovice. Branislav Pisarević, direktor štamparije i Edicije „Sirm“ predložio je Nedeljka Terzića iz Sremske Mitrovice.

Predlozi za Plaketu grada su:

Vesna Stanimirović, direktorica Predškolske ustanove „Stonogica“ predložila je Predškolsku ustanovu „Stonogica“ iz Sremske Mitrovice. Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Sremske Mitrovice predložila je Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja iz Sremske Mitrovice. Branislav Nedimović iz Sremske Mitrovice predložio je Tim za imunizaciju iz Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i