Škole u Sremu u zelenoj zoni

Od strane Ozon
0 komentar

Sve osnovne i srednje škole u Sremskom okrugu u zelenoj su zoni, pa će đaci od 1. septembra pratiti nastavu iz klupa i časovi će trajati 45 minuta. Roditelji će svakog petka do 12 sati biti obaveštavani o tome kako će se odvijati nastava naredne nedelje, a dezinfekcija ruku i prostora, distanca i nošenje maski biće obavezni i ove godine.

I ove školske godine poštovanje epidemioloških mera je ključno i vakcinisani nastavnici, nosiće maske  ako su fizički blizu učenika, na udaljenosti od đaka manjoj od 1,5 metara. Preporuka je da svako odeljenje ima svoju učionicu, bez promena učionica.

U okviru prvog modela, zelene zone, nastava se organizuje regularno, časovi traju 45 minuta i odeljenja se ne dele na grupe. Učenici treba da nose zaštitnu masku dok razgovaraju, ili odgovaraju.

Epidemiološku situaciju u školama kontinuirano će sagledavati Tim za škole, koji čine predstavnici zavoda za javno zdravlje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja. Zadatak tog tima jeste da u narednom periodu prati i koordiniše primenu preventivnih mera u radu škola i da na nedeljnom nivou razmatra situaciju u svakoj pojedinačnoj lokalnoj samoupravi, te da donosi odluku koji model nastave može da se primenjuje.

Žuta zona znači i da časovi budu skraćeni na 30 minuta ako je u učionici više od 16 đaka, dok crvena podrazumeva onlajn nastavu.

Kako bi roditelji znali u kojoj zoni je škola koju pohađa njihovo dete i kako će tačno izgledati nastava, svakog petka do 12 sati će dobijati informacije o tome za narednu nedelju.

Možda Vam se svidi i