Dodeljena bespovratna sredstva za razvoj poljoprivrede

Od strane Ozon
0 komentar

Mitrovačka Agencija za ruralni razvoj dodelila je bespovratna sredstva udruženjima u oblasti ruralnog razvoja. Konkurs je sproveden u okviru Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Sremska Mitrovica za 2021. godinu. reč je o bespovratnim sredstvima za 12 udruženja koja su namenjena za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa.


Direktorka Agencije Dušica Pavlović, objasnila je za šta su sredstva dodeljena:

„Primera radi, Mitrovačka dobra bašta će ova sredstva iskoristiti za kupovinu mlina za voće, a prošle godine su ova sredstva iskoristila i udruženja voćara za kupovinu makaza za orezivanje voća. Radi se o dodeli ukupno milion dinara i o meri koja se primenjuje u oblasti ruralnog razvoja od samog osnivanja Agencije. Do kraja godine očekujemo raspisivanje konkursa za još dve mere u oblasti ruralnog razvoja, a to su mere u oblasti marketinga za vinarstvo i vinogradarstvo, kao i za seoski turizam, kako bi podstakli ove dve oblasti koje su izuzetno značajne i imaju veliki potencijal u našem gradu.”

Vukosava Tešanović predsednik Udruženja „Mitrovačka dobra bašta” Grgurevci kaže da je udruženje usmereno na ekonomsko jačanje žena. Fokusirani su na proizvodnju proizvoda od voća i povrća na tradicionalan način i bez šećera ili sa smanjenom količinom šećera, bez aroma, aditiva i konzervansa. Džemovi, sokovi i kašice, prave se od pažljivo gajenog i biranog voća, u kućnim uslovima, od strane i pod kontrolom iskusnih domaćica.

„Nama će ova sredstva izuzetno mnogo značiti zato što ćemo da kupimo mlin za voće jer se bavimo proizvodnjom sokova bez šećera, tako da znamo već gde ćemo da ih potrošimo. Radićemo na razvoju našeg udruženja i razvoju naših proizvoda koji su prepoznati ali mislim da će tek da budu prepoznati kad ovom nabavkom unapredimo proizvodnju. Želimo da naše selo brendiramo sokovima koji su izuzetno zdravi, a imamo dosta voća kao sirovinu na našem području”, objasnila je Vukosava Tešanović.

Možda Vam se svidi i