Škola “Jovan Popović” nastavlja ulaganja! Gradnja i modernizacija škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Prilikom posete nove zgrade škole „Jovan Popović“,  gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, najavila je nova ulaganja u ovu ustanovu. 

Kako je navela, u toku letnjeg raspusta ove godine, planira se rekonstrukcija fiskulturne sale, uz nabavku potrebne prateće opreme. U starom delu škole, kako je predviđeno, nalaziće se prateći kabineti, kao i teretana, sala za fitnes i stoni tenis. Gradonačelnica je još najavila i rekonstrukciju spoljnog košarkaškog terena, tako da će ova savremena škola posedovati i jedan moderan sportsko-rekreativni kompleks. 

Sredstva za ove investicije u ukupnom iznosu od 105 miliona dinara, planirana su iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dok će jedan deo radova finansirati Grad Sremska Mitrovica. 

Najavljena je i izgradnja fiskulturne sale u Mačvanskoj Mitrovici, kao i rekonstrukcija zgrade škole u Zasavivi 1, čime Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa unapređenjem uslova za obrazovanje Mitrovčana. 

“Radićemo rekonstrukciju i opremanje fiskulturne sale, kompltno se sala renovira i rekonstriše od poda do plafona i u starom delu škole se nadovezuje, pravi se i oprema sala za stoni tenis, komplentna teretana i aerobik fitnes sala”, rekao je Slobodan Stojilković direktor škole.

Radovi bi trebalo da krenu 20. juna i očekuje se da radivi budu gotovi do početka škole, dodao je Stojilković.

Stari objekat je u poprilično lošem stanju a ovo će sada biti potpuno nov objekat, potpuno nov objekat koji će biti u sklopu nove moderne škole,. “Topla veza izmedju ova dva objekta kojim se povezuje i stari objekat sa novim a to je školska sala koja ostaje u upotrebi za nastavu fizičkog vaspitanja sa kompletnom opremom na visokom školkom nivou”, objasnio je Stojilković.

Trenutno u školi „Jovan Popović“ nastavu prati 825 učenika.

Možda Vam se svidi i