Karate klub Sirmijum ponovo najuspešniji

Od strane Ozon
0 komentar

Prvenstvo Srbije u karateu za sve uzrasne kategorije, održano je u nedelju, 16. maja. 

Na prvenstvu je učestvovalo 15 klubova, sa ukupno 270 takmičara. Takmičenje se odvijalo u ekipnim i pojedinačnim nastupima, uz pridržavanje preporuka za zaštitu od zarazne bolesti Kovid-19. 

U konkurenciji najuspešnijih takmičara iz cele Srbije, takmičari karate kluba Sirmijum su se ponovo istakli svojom veštinom i kvalitetom tehnike i u katama i u borbama.

Zahvaljujući odličnim takmičarima, i njihovim vrednim trenerima, na kraju takmičenja Sirmijum je proglašen za najuspešniji klub u generalnom plasmanu, sa 35 medalja, i to 26 zlatnih, 3 srebrne i 6 bronzanih medalja . 

Za najuspešnijeg takmičara u muškoj kategoriji proglašen je Aleksandar Sikin, sa osvojenih 5 zlatnih medalja. 

U pojedinačnim kategorijama zlatne medalje su osvojili: Luka Petrović, Anđela Kunić, Bogdan Milićević, Vuk Petrović, Mladen Marković, Luka Jokić, Nemanja Žunić, Dunja Padrov, Andrea Aničić, Nina Dragojlović, Srđan Ilić, Vladimir Pavlešin, Aleksandar Sikin. Srebrne medalje: Anđela Parović, Nina Dragojlović, Vladimir Pavlešin. Bronzane medalje: Maša Krivošija, Đurđina Ilić, Jovan Vojnović, Aleksa Milićević, Luka Tanasić, Nemanja Žunić, Andrea Aničić.

U nedelju 25. aprila, održano je Prvenstvo Vojvodine, u Novom Sadu, odakle je Sirmijum takođe poneo zlatni pehar. 

Ovo takmičenje je označilo ponovno vraćanje karatista Sirmijuma na borilišta posle jednogodišnje pauze usled pandemije koronavirusa, što su oni dočekali i više nego spremni. Stručni štab karate kluba Sirmijum je ponosan na sve naše takmičare i njihove uspehe.

Možda Vam se svidi i