Post express poskupljuje usluge 100%?

Od strane Ozon
1 komentar

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da bi usluge “Post-ekspresa” od 1. novembra mogle biti skuplje.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici nevladine organizacije Zaštita potrošača, poskupljenja bi mogla da iznose i do 100 odsto.

“Prema informacijama objavljenim u Službenom glasniku RS, cene kurirskog servisa Pošte Srbije će biti uvećane u navedenom iznosu”, pišu.

Obrazloženje za poskupljenje usluga je, kako navode, rast cena goriva i posledice pandemije.

“Mišljenja smo da se povećanje cena za 100 odsto nikako ne može opravdati samo dosadašnjim rastom cena goriva već da su po sredi neki drugi razlozi. Verujemo da će putem post express-a krenuti i ostale kurirske službe što će za posledicu imati i povećanje cena roba koje se dostavljaju na ovaj način”, ocenjuju Zaštite potrošača.

Foto Facebook Zaštita potrošača

Pošta Srbije sprovela testiranje

Ipak, Pošta Srbije demantovala je informaciju o poskupljenju usluga u zvaničnom saopštenjem na svom sajtu.

Kako navode, u cilju sagledavanja poštovanja procedura i postupanja sa poverljivim informacijama, Pošta Srbije sprovela je testiranje bezbednosti i protoka dokumenata unutar Peduzeća, a deo kontrole bilo je i postupanje sa cenovnicima poštanskih usluga.

“S tim u vezi, obaveštavamo javnost da informacije o navodnim izmenama cena poštanskih usluga koje su se prethodnih dana pojavile na društvenim mrežama i pojedinim medijima nisu tačne, a aktuelne nepromenjene cene, kao i sve informacije o odlukama i aktivnostima Pošte Srbije dostupne su javnosti na korporativnom sajtu preduzeća www.posta.rs.”.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Postar 27.10.2021. - 6:48 am

Sve je tacno. Od 1 novembar poskupljuje. Ali razlog je da se odbiju fizicka lica a prima me pravna lica. Tako da…….

Komentari su zatvoreni.