Pokrenut sajt za podršku radnicima

Od strane Ozon
0 komentar

Centar za politike emancipacije saopštio je danas će pokrenuti sajt Radnaprava.rs kao podršku radnicima.

Naš pravni tim sastavio je upitnik koji sadrži najčešće povrede radnih prava. Jednostavnim popunjavanjem upitnika svi zainteresovani moći će da saznaju da li su njihova prava prekršena na radnom mestu, a dobiće i uputstva kome da se obrate za pomoć i podršku„, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da se još jedan Svetski dan dostojanstvenog rada, 7. oktobar, dočekuje u društvu obeleženom ekstremnim nejednakostima, siromaštvom i potpunom obespravljenošću radnika. „Izmene radnog zakonodavstva prethodnih decenija su drastično suzile prava zaposlenih. Nesigurni oblici zaposlenja i sveprisutni strah od gubitka posla otežavaju organizovanje na radnom mestu i borbu za bolje uslove života i rada„, ističe se u saopštenju. Dodaje se da u Srbiji većina ljudi radi za plate koje ne zadovoljavaju ni minimalne potrebe i da se sa današnjim zaradama jedva preživljava.

 „Sajt Radnaprava.rs je osmišljen kao mesto na kojem možete brzo i lako da se upoznate sa osnovnim pravima koja vam pripadaju. Verujemo da će ovaj sajt biti koristan alat za postizanje dostojanstvenih uslova rada i podstrek za uključivanje što većeg broja radnica i radnika u borbu za radna prava„, dodaje se u saopštenju. 

Možda Vam se svidi i