Počela kampanja o bezbednosti u saobraćaju „VEŽI POJAS, NE PREKIDAJ ŽIVOT“

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja 1. marta pokrenula je dvonedeljnu kampanju o odgovornom ponašanju u saobraćaju i obaveznom korišćenju sigurnosnog pojasa i dečijih sedišta. Cilj kampanje je da se skrene pažnja javnosti na veliki broj saobraćajnih nezgoda i utiče na njihovo smanjenje, saopštavaju iz PU Sremska Mitrovica.

Tim povodom, Srđan Jeftić, komandir saobraćajne policijske ispostave u Sremskoj Mitrovic istakao je da je od izuma automobila sigurnosni pojas sredstvo koje je spasilo najviše života.

.

Srđan Jeftić je rekao da je na području PU Sremska Mitrovica, u toku 2020. godine, ukupno sankcionisano 9704 učesnika u saobraćaju koje nije koristilo sigurnosni pojas, od tog broja 769 su vozači pitničkih vozila, 741 suvozač, 1432 putnika na zadnjem sedištu. Na području grada Sremska Mitrovica, sankcionisano je 1850 učesnika u saobraćaju.

Dok podaci za prva dva meseca 2021. godine pokazuju da nije ostvaren napredak, niti je povećana svest o značaju vezivanja pojasa jer je sankcionisano za ova dva meseca 1479 učesnika u saobraćaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, naveo je  Srđan Jeftić  i apelovao  na građane da poštuju saobraćajne propise i vezuju pojas istakavši da je svaka smrt strašna, a posebno ona koja je mogla da bude sprečena ili izbegnuta i naglasio da je bezbednost u saobraćaju odgovornost i briga svakog od nas.

You may also like