Planom predviđen info centar u gradskom parku danas je počeo da se realizuje

Od strane Ozon
0 komentar

Grad Sremska Mitrovica, uskoro dobija digitalizacijski Info centar što će bitno uticati na širenje turističkog potencijala ovog grada.

“Nalazimo se na početku odnosno na činjenju prvog koraka ka dobijanju prvog Info centra u gradu Sremska Mitrovica. Radovi koji će se izvoditi na objektu koji Mitrovčani znaju kao “Aureus” su počeli danas, rok za izvodjenje radova je 90 dana i ovaj projekat finansiraju Ministarstvo turizma, trgovine, telekomunikacija sa 8,4 miliona dinara i Grad sa 1,7 miliona dinara.

Sva sredstva će biti uložena u pravljenje jednog savremenog turističkog info centra, kako bi grad Sremska Mitrovica u skladu sa svojim planovima razvoja predstavio i našim gradjanima ali i svim turistima koji dolaze na ove prostore, potencijale Sremske Mitrovice, Sirmiuma, Fruške Gore i svega onoga što su prirodna bogatstva i onog što se nalazi u samom gradu i njegovoj okolini.

Paralelno sa rekonstrukcijom, grad će posle dugo godina rekonstruisati prostor koji je bio u javnoj nameni, tačnije javni toalet i Mitrovčani će za 90 dana otprilike, ukoliko vreme posluži dobiti ponovo javni toalet na zadovoljstvo svih njih. 

Nakon toga, Mitrovčani i turisti će moći da uživaju u jednom savremenom multifunkcionalnom objektu u koji će biti implementirane savremene tehnologije kako bi se predstavilo sve ono što Sremska Mitrovica ima.”

Na pitanje da li će ceo prostor biti rekonstruisan, načelnik Jokić je rekao da hoće, a na pitanje da li se potreba za ovim objektom pojavila zbog pandemije i neophodnosti upotrebe digitalnih alata za domaće i turiste iz okruženja, Jokić je rekao da se ideja pojavila ranije, ali je pandemija potvrdila odluku grada da jedan objekat opredeli za prikaz grada.

Dodaje, da je na prošlogodišnjem participativnom budžetiranju izglasan javni toalet i to smo implementirali kroz ovaj projekat.

“Bilo je pada turističkih poseta zbog epidemioloških mera ali grad se bori sa virusom, uspešan smo grad po pitanju vakcinacije.” zaključio je Jokić.

Digitalizacijski info centar biće smešten u samom centru grada, a posetioci će imati pristup savemenim tehnološkim dostignućima kao što su viar naočare i interaktivne table. Takođe, u sklopu ovog projekta, predviđeno je i mesto za prodaju suvenira ali i pratećeg turističkov programa.

“Sremska Mitrovica ima mnogo da ponudi i domaćim i stranim turistima i kao što je načelnik Jokić spomenuo, od Fruškogorskih lepota preko kulturnih i istorijskih nasledja antičkog Sirmiuma do raznolikosti flore i faune specijalnog rezervata Zasavica počeli smo sa pripremama turističkog proizvoda, pripremamo ga za leto 2022 godine a to je letovanje na Savi.
Sve ćemo lakše prezentovati preko jednog ovakvog turističkog info centra koji je decenijama unazad nedostajao Sremskoj Mitrovici, tu će se dobijati sve informacije, prodavati suveniri, probati specijaliteti grada, kao i kafe, domaći sokovi i vina.” rekao je zamenik gradonačelnice Samardžić Petar.

Radovi u gradskom parku biće realizovani do kraja ove godine.

Možda Vam se svidi i