Penzioneri? Još jedna prevara VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

I šta da rade penzioneri? Nikako da se javljaju na telefon koji se nalazi na letku koji je poljepljen na raznim mestima po gradu, ističu u PIO fondu

PIO Fond je upozorio penzionere da ne nasedaju na prevaru u vezi sa pozivima radi isplate određenog novčanog iznosa zbog neusklađenosti penzija, jer ne postoji nikakva isplata po tom osnovu.

Zoran Berežni, direktor sremskomitrovačke filijale PIO fonda,  je rekao  da su se leci sa takvim lažnim sadržajem pojavili na ulicama Sremske Mitrovice, a kojima se pozivaju penzioneri da se jave i dostave kopiju lične karte, rešenje o penziji i broj tekućeg računa radi isplate, a sve zarad dobijanja jednog novčanog iznosa od pet hiljada dinara zbog neuskladjenosti penzija.

“Mi iz PIO fonda naglašavamo da nikakve neuskladjenosti u vezi penzija ne postoje, i da nena bilo kakve isplate, bilo kakvog novčanog iznosa po tom osnovu. Korisnoci penzija koji pozovu taj broj telefona, i koji dostave ličnd podatke: fotokopiju rešenja penzije, fotokopiju lične karte, broj tekućeg račana. Rizikuju da budu meta prevare i rizikuju da od strane neovlašćenih lica, budu praktično zloupotrebljeni njihovi lični podaci”, istakao je Berežni.

 

Udruženje penzionera  Sremske Mitrovice (UBS) upozorava da je jedan broj građana, penzionera već video ovaj letak i da se od njih traže lični podaci i oni upozoravaju da je reč o prevari.

Miroljub Banjan iz udruženja, kaže će svakako kontaktirati penzionere, kako ne bi podlegli ovoj prevari.

Pretragom podataka o firmi koje su poslate SMS porukom, podaci u APR-u ne postoje.

Ako neko od penzionera bude želeo, može prijaviti ovu prevaru i nakom toga Policijska uprava reaguje, po prijavi.

You may also like