Na portalu eUprave uskoro dve nove opcije – za one koji izgube potvrdu ili su propustili termin vakcinacije

Od strane Ozon
0 komentar

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da građane do kraja nedelje na sajtu eUprave očekuju dve nove opcije koje se odnose na vakcinaciju.

Jovanović je rekao da građani često izgube potvrdu o vakcinaciji ili je zaborave. Zato će, kaže, do kraja nedelje biti otvorena opcija na sajtu e-Uprave da građani poruče potvrdu koja stiže na mejl.
Druga nova opcija je namenjena onima koji su propustili prvi ili drugi termin za vakcinaciju.
Omogućićemo im da nam to kažu, obrazlože i zakažu novi termin za vakcinaciju„, ističe Jovanović.
Navodi da preko eUprave mogu da se prijave i strani državljani koji žele da vakcinu dobiju u Srbiji. Prilikom prijave, postoji opcija da se navede da li je reč o stranom državljaninu sa ili bez boravišta u Srbiji.
Kada pričamo o prioritetima, prvo pozivamo domaće po kategorijama prioritetnih grupa, pa ćemo tek u narednom periodu da pozivamo strane sa boravištem u Srbiji, a tek kad završimo to, pozivaćemo strane državljane sa boravištem u inostranstvu„, naglašava Jovanović.
Kada je reč o najnovijim podacima o vakcinaciji u Srbiji, Jovanović navodi da je obavljeno više od 2.040.000 vakcinacija, a obe doze primilo je više od 791.000 građana.
Preko sajta eUprave prijavilo se oko 1.380.000 građana, a svakog dana stigne između 15.000 i 20.000 novih prijava.
Autor: RTS

You may also like