Pada broj pregleda i prijema u bolnice, ali realna situacija tek posle praznika

Od strane Ozon
0 komentar

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 2.218 ljudi, a od posledica zaraze preminule su 34 osobe. Na respiratoru je 215 pacijenata.

Najviše zaraženih u poslednja 24 sata je u Beogradu 505, u Novom Sadu 195, a u Nišu 108.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da se smanjuje broj pregleda i prijema u bolnice, ali je dodao da to ipak nije prava slika jer su ljudi manje odlazili kod lekara tokom praznika.

„Realnu situaciju imaćemo posle praznika“, rekao je ministar Lončar i dodao da je cilj da što pre iz kovid sistema izađu i da se vrate redovnom sistemu rada – Institut za ortopediju Banjica, Institut za reumatologiju, Medicina rada, neki od kliničko-bolničkih centara kako bi se uključili u dežurstva i rasteretili Urgentni centar i VMA.

Prema njegovim rečima, vakcinu pritiv koronavirusa do sada primilo više od 7.000 ljudi.

Sremska Mitrovica

Na Korona odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica trenutno je smešteno 148 pacijenata, od toga 73  osobe su pozitivne, ostali pacijenti čekaju rezultate ili se nalaze u fazi izlečenja. Danas je u bolnici bilo 9 prijema pregledan je 101 pacijenat.

Na respiratorima je trenutno 14 pacijenata.

“Sad u ovom trenutku, posle brojeva 200, 230, mi imamo značajno smanjenje prijema. Nadam se da neće biti posledica jer su praznici proslavljeni suprotno merama Kriznog štaba, i ova bolest ima svoj tok, nadamo se da će nas poštedeti. Ali ako bude kao do sada, onda ćemo opet imati neki blagi skok, medjutim u ovom trenutku je to nezahvalno za predvidjanje”, rekao je doktor Dragan Malobabić, zamenik direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i