Lekari iz Sremske Mitrovice odlučni u borbi protiv korone

Od strane Ozon
0 komentar

Juče je počela vankcinacija zdravstvenih radnika protiv korona virusa u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, jedinoj bolnici u Sremu. Za vakcinaciju se dobrovoljno prijavilo oko dve stotine zdravstvenih radnika, a svi će primiti Fajzerovu vakcinu.
Zdravstveni radnici okarakterisali su početak vakcnacije kao veliki i važan trenutak u borbi protiv korona virusa.

Zdravstveni radnici su primili prve Fajzerove vakcine, dok će revakcinacija biti za tri nedelje. Sve vakcine prošle su kontrolu stručnjaka, pa je njihova bezbednost zagarantovana.

Lekari iz Sremske kažu da je vakcina jedini način da se situacija sa Kovid virusom stavi pod kontrolu.

”Svakako je počela prava stvar a to je vakcinacija, koja je jedini način da se ova bolest stavi u kontrolu. Kada prikupimo veliki broj ljudi da su preboleli ovu bolest ili da su vakcinisani, što je negde oko 70-80%, onda ćemo biti u situaciji da ovu bolest držimo pod kontrolom, odnosno bićemo u mogućnosti da pustimo zdravstvene ustanove da rade svoje a da samo neke odredjene ustanove u republici zbrinjavaju kovid pacijente. Na jugu Srbije je formirana jedna bolnica, u Batajnici druga i verovatno će one biti dovoljne za kasniju situaciju kada neki broj naših gradjana bude steklo bilo prirodni bilo veštački imunitet. Lično bih rekao da sam se vakcinisao pre dva dana i da nemam nikakvih tegoba i preporučio si našim sugradjanima kada dodje njihov red da to obavezno urade i da na taj način idemo ka pobedi.” rekao je dr. Malobabić

„Ja sam danas došao kao lekar i kao zdravstveni radnik da se vakcinišem protiv Covid 19 infekcije, smatram da je to jedini način da zaustavimo ovu infekciju, ona suviše dugo traje i mislim da je krajnje vreme da privedemo tu infekciju kraju,a ovo je jedini način da se to uspešno uradi, pozivam sve da se vakcinišu. Dobrovoljno sam pristao, zdravorazumski, vakcine su spasile čovečanstvo od raznih epidemija a ova se vakcina pokazala uspešna i mislim da je to jedini način da se ova velika epidemija prekine u svetu i kod nas.“ rekao je Dr. Velimir Novaković.

Možda Vam se svidi i