Pa kako bure na glavu?! Dete je uglavnom slika i prilika porodice u kojoj živi!

Od strane Ozon
0 komentar

Sigurno ste u skorije vreme čuli (a možda i izgovorili) da su današnja deca nevaspitana, razmažena i šta sve ne… Pa, evo ko je kriv. Deca svakako nisu.

Roditelji koji ne ispuštaju mobilne telefone iz ruku jedini su krivci za to što su deca postala „nemoguća“. 

Kako je moguće da roditelj ne vidi da mu dete baca bure sa brodića na glavu drugog deteta? Verujemo, roditelj nije vodio računa.

Dok se dete igralo na „brodu“ na plaži u Sremskoj Mitrovici, drugo dete se povredilo i to jer je dobilo “bure” po glavi. Majka devojčice koja ima 6 kaže da nije baš sve tako lepo na plaži, a u prilog tome govori i slika od sinoć, posle intervencije lekara.  Jedno od dece sa brodića za igranje, bacilo je drveno bure mojoj ćerki na glavu, to bure je raseklo i sva sreća nije imala potres mozga, navela je majka devojčice.  Ona apeluje na roditelje, jer smatra da je odgovornost velika baš na roditeljima. Dete je uglavnom slika i prilika porodice u kojoj živi. “ Ovde su deca nemoguća. Kada se sve desilo, služba je odmah reagovala, zahvalni smo službi na plaži, Aleksandru, koji je odmah priskočio u pomoć, lekarskoj službi… inače smo srećni jer nam je plaža divna ove godine, najbolja sa svim pratećim mobilijarom i spasiocima, ali na delu gde se igraju manja deca, roditelji često uopšte ne vode računa o svojoj deci. To sam primetila, a ovo sa mojom devojčicom je i dokaz da u mojoj tvrdnji ima i mnogo istine”, kaže majka šestigodišnje Eme, koja je juče dobila udarac u glavu od drugog deteta. 

Ema 6 godina

Majka krivi samo roditelje, kaže da oni ne vode računa:

  • Nije svejedno kada si budan celu noć i strepiš da ti dete ne dobije potres mozga. Nema roditelja koji ne strepi za svoje dete. Danas idemo na pregled i nadam se da je sve u redu.

Svaki roditelj želi zdravo i srećno dete. Srećna deca se ne rađaju. Ona postaju takva i tako odrastaju zahvaljujući vaspitanju.  

Možemo se vajkati zbog  loših uslova, uticaja sredine, nasleđa. Jeste, i to su važni faktori. Ipak, dobra vest je da su za sreću i radost svoje dece u velikoj meri odgovorni roditelji, jer mogu da drže  situaciju u svojim rukama. Loša vest je da su za sreću i radost svoje dece u velikoj meri odgovorni roditelji, jer je vaspitanje velika veština, a mnogi nisu svesni gde i kako greše.

Možda Vam se svidi i