Najmladji učesnik 2.5 godine (Foto/Video)

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Bogojavljensko plivanje za Časni krst na Savi kod Male crkvice u Sremskoj Mitrovici održano je tradicionalno, 22 put za redom, ali ove godine bez propratnih organizacija kao proteklih godina, a sve zbog epidemioloških mera koje su na snazi. 

Za Časni krst plivao je 93 učesnika od kojih je 3 bilo devojaka. Pored Mitrovčana za krst su plivali gosti iz brojnih mesta širom Vojvodine, iz Srbobrana 20 plivača, iz Laćarka, Martinaca, Jarka, Mačvanske Mitrovice, Noćaja, Morovića, Vrdnika, Rume, Šida, Bogatića i Mačvanskog Prnjavora.

Najmlađi učesnik plivanja za Časni krst ima samo 2.5 godine, prvi put je okupan vodom sa nekoliko meseci, zove se Nikola Jović i ovo mu je treći put kako pliva. Otac Vasilije, ga okupa i kaže da to postaje i da će i nastaviti ovu tradiciju.

Kao i ranijih godina plivanje za Časni krst organizovali su Hram svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana (Mala crkvica), Udruženje „Sveti Dimitrije“ i Grad Sremska Mitrovica. 

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Baba Branka 19.01.2021. - 11:24 pm

Tradicija stara 22 godine? Sitna vam je tradicija.
Je li bio Ilarion? Šteta ako ga niste pozvali na reviju golih, mladih muškaraca. Mada, on voli dečake. Ovi su prestari za njega. Zato tradicionalno beba?

Komentari su zatvoreni.