Na “Tamburica fest-u” Natalija sa svojom violinom

Od strane Ozon
0 komentar

Na ovogodišnjem Tamburaškom spektaklu, najmlađa učesnica biće iz Sremske Mitrovice. Natalija Turudić ima osam godina i đak je osnovne škole „Sveti Sava “ , i učenica Muzičke škole “Petar Krančević”, koju uči nastavnica Teodora Manjenčić. Ona će pokazati svoje umeće koje je stekla za samo jednu godinu pohađanja škole violine, na ovogodišnjem festivalu “Tamburica fest” u mestu Deronje.

– Mislim da će biti lepo svirati uz toliko muzičara – kaže Natalija. – Drago mi je što učestvujem i što ću se družiti  sa pravim umetnicima, dodaje stidljivo Natalija Turudić.

-Mi inače vredno vežbamo, a sada možemo da pokažemo šta smo naučili i da stičemo nova iskustva.

Festival „Tamburicafest “ Deronje je svetski tamburaški festival, koji je organizovan u našoj zemlji i koji je uspeo da dovede učesnike tamburaše iz celog sveta, na teritoriju Srbije.

Zvuk žica svetskih i domaćih orkestara okupiće za vreme Tamburica fest-a nekoliko hiljada posetilaca, ljubitelje tamburaške muzike.

„Tamburicafest“ se tradicionalno održava u selu Deronje, u neposrednoj blizini Odžaka, svake godine, poslednjeg vikenda u junu mesecu.

Možda Vam se svidi i