Na mostu u sklopu auto puta Ruma—Šabac—Loznica radi se punom parom

Od strane Ozon
0 komentar

Radovi na mostu na Savi, koji se gradi u sklopu auto-puta Ruma—Šabac—Loznica, odvijaju se u skladu sa predviđenom dinamikom.

Leva mostovska konstrukcija, prema Rumi, odnosno Klenku.


Most kod Šapca je čak četvrti koji se u poslednjih pet godina gradi na Savi. Prošle godine u decembru je završena izgradnja mosta kod Obrenovca na Auto-putu „Miloš Veliki“, pre nekoliko meseci je okončana izgradnja i druge trake mosta kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda, a trenutno se gradi i most između Kuzmina i Sremske Rače, koji bi trebalo da bude deo budućeg auto-puta ka Sarajevu.

Radovi se odvijaju pod punim saobraćajem, pa neimari moraju strogo da poštuju pravila plovnog puta, koji je na ovom mestu širok 155 metara. U svakom trenutku mora da bude oslobođen prostor za prolaz brodova.

Most na Savi će se nalaziti u sredini, između deonice auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica. Neposredno pre njega, na sremskoj strani, biće izgrađena onaplatna rampa. Putarina na ostatku trase ka Loznici se neće naplaćivati, jer je u pitanju brza drumska saobraćajnica sa četiri trake.

Možda Vam se svidi i