Mitrovčani su u velikom broju platili prvu ratu poreza na imovinu

Od strane Ozon
0 komentar

Prva rata poreza na imovinu, najslabiji je kvartal naplate poreza, pa su u Gradskoj upravi za budžet i lokalni ekonomski razvoj zadovoljni dobrim odzivom fizičkih lica.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj Duška Šaroškovića građani su bili savesni u plaćanu rate.


“Iza nas je rok za uplatu prve rate poreza na imovinu i mogu da kažem da su gradjani odgovorili dosta savesno, mi smo imali prihod od poreza na imovinu u prvoj rati oko 30 miliona dinara od fizičkih lica, s obzirom da je prošlogodišnje zaduženje bilo oko 200 miliona a akontativno se plaća prva rata u visini četvrte rate prethodne godine, još ako uzmemo u obzir da ima gradjana koji imaju poreski kredit od 10%, 40 miliona je vrlo pristojna cifra za prvu ratu. To što je iza nas rok za uplatu prve rate ne znači da oni koji su zakasnili za taj rok ne mogu sad da urade i izmire svoju obavezu, u svakom slučaju mi nastavljamo saradnju sa našim savesnim gradjanima na obostrano zadovoljstvo, nadam se. Ne mogu vam reći koliko je gradjana u pitanju jer mi raspolažemo sa ciframa tj iznosima, neposredna uplata je 15%, ali na to se ne uplaćuju oni koji imaju poreski kredit, koji su bili savesni. Imamo dosta prisutnu i pretplatu, najveće uplate idu u vreme dostavljanja poreskih rešenja, značajan broj gradjana tad izmiruje poresku obavezu u celosti, ne koriste pravo na uplatu na rate a drugi talas je krajem godine kada mi opomenemo gradjane koliko će dugovati do kraja godine i da svojim izmirivanjem mogu da ostave pravo na poreski kredit od 10%. To je drugi talas, kada imamo značajnu uplatu. Prvi kvartal je uvek najslabiji.” rekao je Načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj Duško Šarošković

Rate dospevaju 45 dana od početka kvartala, načelnik je podsetio da je to 14. februar, zatim 15. maj, 15. avgust i 15. novembar.

You may also like